Κορονοϊός: Γιατί οι Βέλγοι πρέπει να τρώνε 2 φορές την εβδομάδα τηγανητές πατάτες;


Mέσω πανδημίας οι Βέλγοι πρέπει να τρώνε παραπάνω τηγανητές πατάτες και αυτό γιατί πάνω από 750.000 τόνοι πατάτας κινδυνεύουν να πεταχτούν, καθώς λόγω του κορωνοϊού η ζήτηση για την πατάτα…έπεσε!

Ειδικότερα, ο Romain Cools, γενικός γραμματέας της βελγικής βιομηχανίας Belgapom, δήλωσε στο CNBC ότι περίπου 750.000 τόνοι πατάτας «κινδυνεύουν» να πεταχτούν εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης στον τομέα της κατεψυγμένης πατάτας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της επεξεργασίας πατάτας του Βελγίου. Κύριο ρόλο στη μείωση της ζήτησης της κατεψυγμένης πατάτας «έπαιξαν»  τα κλειστά εστιατόρια.

«Συνεργαζόμαστε με τα σούπερ μάρκετ για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ζητώντας από τους Βέλγους να τρώνε πατάτες, ειδικά κατεψυγμένες, δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού», δήλωσε ο Cools.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τη σπατάλη τροφίμων, γιατί κάθε χαμένη πατάτα είναι απώλεια» πρόσθεσε.

Τέλος, το υπόλοιπο 25% της βιομηχανίας, που περιλαμβάνει την παραγωγή φρέσκων πατατών και προϊόντων σνακ, τα πήγε αρκετά καλά όπως λέει ο ίδιος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν στο σπίτι.

Olivemagazine.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!