Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στην Ελασσόνα. Ταρακουνήθηκε και η Αττική


Σεισμός 5,9 ρίχτερ έγινε πριν από λίγο με επίκεντρο την Ελασσόνα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά. 

 Σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00.

Σεισμική δόνηση με μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή έως το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό έγινε 24 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Λάρισας

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ακολούθησε μετασεισμός 4,6 ρίχτερ. 

5⃣9⃣ Σεισμός ML 5.9, 03/03 12:16, βάθος 10 χλμ, 26 χλμ ΒΔ από Λάρισα.

Πηγή: GEIN, NOA -> https://t.co/ChpSInN5TZ#seismos #σεισμος pic.twitter.com/bVAne0xqZg

— EQGR (@eqgr) March 3, 2021 ” />

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς επειδή ήταν επιφανειακός

Χρειάζεται προσοχή από κατοίκους και αρχές τις επόμενες ημέρες. Όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν προβλήματα από αυτό τον σεισμό να μείνουν μακριά σημείωσε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν ισχυρός και επιφανειακός ο σεισμός. Παρατηρήσαμε και προσεισμούς. Να είμαστε όλοι έτοιμοι πρόσθεσε.

“Είναι γνωστό ρήγμα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό. Για τον σεισμολόγο δεν είναι έκπληξη” τόνισε.

Για την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε ανοιχτά της Ελασσόνας στις 12:16 την Τετάρτη (3/3) μίλησε στο newsbeast.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Έχουμε έναν ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ τον οποίο αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε».

Η σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές της χώρας και ειδικότερα στη Λάρισα όπως δήλωσε ο Γεράσιμος Χουλιάρας έχει σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Ελασσόνας ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.Δείτε την ανάρτηση του σεισμολόγου αμέσως μετά τον σεισμό:

Μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι “πρόκειται για έναν σεισμό μεγάλο. Είναι νωρίς ακόμα, δεν ξέρουμε τη συνέχεια”.

Σύμφωνα με τον ίδιο “έχει γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Έχει γίνει ξανά σεισμός στην περιοχή παλιότερα. Δίνει μεγάλους σεισμούς”. Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας “περιμένουμε ισχυρή μετασεισμική ακολουθία”.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία, όπως σε Τρίκαλα και Λάρισα ενώ υπήρξαν αναφορές ακόμη και από Θεσσαλονίκη και την Αττική. Οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους ενώ οι μαθητές βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!