Ισχυρές καταιγίδες σε Λάρισα, Τρίκαλα, Πήλιο, Βόλο, τα Ιωάννινα και Πρέβεζα


Φθινοπωρινός καιρός επικρατεί από το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχές της χώρας, με αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές και καταιγίδες. 

Συγκεκριμένα ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Πήλιο, τον Βόλο, τα Ιωάννινα αλλά και την Πρέβεζα προκαλώντας πολλά προβλήματα και ζημιές. Παράλληλα αγνοείται ψαράς στο Μενίδι Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr δύο ψαράδες στην περιοχή Καλαμάκι στο Μενίδι ψάρευαν, όταν η βάρκα τους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανόν από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στον Αμβρακικό, αναποδογύρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε τον Βόλο και το Πήλιο

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Πέμπτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχόπτωση και τις θυελλώδεις ριπές του ανέμου. Οι δρόμοι του Βόλου μετατράπηκαν σε ποτάμια και προκλήθηκαν ζημιές σε τέντες κτιρίων και σε διαφημιστικές πινακίδες που ξήλωσε ο άνεμος, αλλά και σε πολλές καλλιέργειες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η μεγάλη ποσότητα βροχής, σε συνδιασμό με τους πολύ έντονους ανέμους και οι κεραυνοί που πέφτουν στην περιοχή, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη και όσα αυτοκίνητα κινούνται έχουν φώτα αναμμένα και την ελάχιστη ταχύτητα.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σήμανε συναγερμός για τα σκάφη αναψυχής που βρίσκονταν εν πλω και έχει βγει σχετική ανακοίνωση.

Λάρισα: Καλοκαιρινό μπουρίνι, με θυελλώδεις ανέμους και πτώσεις δένδρων στην πόλη

Ισχυρό μπουρίνι, εκτός από τον Βόλο, σάρωσε και την Λάρισα και τα περίχωρά της, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή και τον ισχυρό αέρα.

Πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Λάρισας έγιναν ποτάμια, ενώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός, γιατί έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε διάφορε περιοχές της πόλης.

Το μπουρίνι στην Λάρισα ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης και αιφνιδίασε τον κόσμο, αφού συννέφιασε και σκοτείνιασε ξαφνικά και λίγο αργότερα ξέσπασε και η βροχή που θύμισε τροπικές περιοχές.

Έπεσαν δέντρα στο κέντρο των Τρικάλων

Την ίδια ώρα καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr  οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν παράλληλα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά.

Ιωάννινα: Ποτάμια οι δρόμοι από ισχυρή βροχόπτωση – Πεσμένα δέντρα και διακοπές ρεύματος 

Σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και κεραυνική δραστηριότητα έπληξε νωρίτερα τα Ιωάννινα. Ένα μισάωρο περίπου ήταν αρκετό για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια με το πρόβλημα από συγκεντρωμένα ύδατα να εντοπίζεται κυρίως στην παραλίμνια περιοχή όπου έπεσαν δέντρα και κλαδιά με την Πυροσβεστική να βρίσκεται στους δρόμους για την κοπή και την απομάκρυνσή τους για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Όπως μεταδίδει το epirus-tv-news.gr, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στη Διονυσίου Φιλοσόφου στο μώλο λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, larissanet.gr, trikalavoice.gr, epirus-tv-news.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!