Ισπανία: Με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εισέρχονται οι τουρίστες από Κίνα


Η Ισπανία ακολουθεί το παράδειγμα της Ιταλίας και επιβάλλει τεστ κορoνοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης έκρινε ότι δεν μπορεί να περιμένει πότε θα υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση. Την ίδια ώρα στην Ιταλία οι αρχές επεξεργάζονται τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το υπουργείο Υγείας, σε εσωτερική του εγκύκλιο, περιγράφει ορισμένα από τα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή εάν κριθεί αναγκαίο.

Αυτά είναι:

-υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (σήμερα αφορά μόνο τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας)

-αύξηση της τηλεργασίας

-μείωση των εκδηλώσεων που παράγουν συνωστισμό

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού και σε πέμπτη δόση για τις κατηγορίες υψηλού κινδύνου.

Στην Ισπανία για τους ταξιδιώτες από την Κίνα θα είναι υποχρεωτικό το τεστ ή επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού.

Αντίθετα, η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι το υποχρεωτικό τεστ «δεν είναι ακόμη απαραίτητο» στα αεροδρόμια, και προτείνει να δημιουργηθεί ένα «παρατηρητήριο παραλλαγών» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Όμως στο εσωτερικό της Γερμανίας υπάρχουν διαφωνίες- οι αρχές στη Βαυαρία εκτιμούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Κίνα δημιουργεί κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης νέων παραλλαγών του ιού, ενώ ζητούν να ληφθούν αποφάσεις πριν ανοίξουν οι πύλες της Κίνας για ταξίδια στο εξωτερικό από 8 Ιανουαρίου.

Στις χώρες που επιβάλλουν τεστ Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα προστέθηκε σήμερα και το Ισραήλ.

πηγή: MEGA TV

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!