Ερντογάν: Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Μητσοτάκη – Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει 5 άτομα στα σύνορα


Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον” δήλωσε για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Ερντογάν: “Προσπάθησαν να με πείσουν να συναντήσω τον Μητσοτάκη αλλά δεν τα κατάφεραν”

Τις προκλητικές δηλώσεις έκανε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους για την κατάσταση στα σύνορα στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, όπου συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εξελίξεις στη Συρία.

“Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά”, είπε ο Ερντογάν.

Συνεχίζει τα fake news: Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει 5 άτομα

“Η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσεγγισή τους είναι βίαιη”.

“Τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά – Οι πρόσφυγες φεύγουν μόνοι τους”

O Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι τα σύνορα με την Ευρώπη θα παραμείνουν ανοιχτά για τους μετανάστες που περνούν μέσα από την Τουρκία και ανέφερε ότι η πολιτική που ακολουθεί δεν έχει να κάνει με εξαναγκασμό των προσφύγων να φύγουν από την Τουρκία, αλλά αυτό είναι απόφαση των ίδιων.

“Είναι τα σύνορα ανοιχτά ή κλειστά; Δεν έχουμε χρόνο για άλλη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Έγινε. Οι πρόσφυγες φεύγουν μόνοι τους. Ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι (από την Ιντλίμπ) μπαίνουν στην Τουρκία με κάποιο τρόπο. Αυτό σημαίνει 5 με 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Πώς θα το χειριστεί αυτό η Τουρκία; Έπρεπε να σταματήσουμε αυτή την τάση και (με τη συμφωνία) καταφέραμε να το κάνουμε”.

 

thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!