ΕΜΑ: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Novavax


Το Nuvaxovid είναι το πέμπτο εμβόλιο, μετά τα Pfizer-BioNTech, Moderna, Οξφόρδης-AstraZeneca και Johnson&Johnson, που έχει πάρει έγκριση στην ΕΕ για την πρόληψη της Covid-19

Θετική γνωμοδότηση για το πέμπτο εμβόλιο κορονοϊού έδωσε την Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), o οποίος ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής Novavax σε ενήλικες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη συμφωνία με την Novavax για 200 εκατομμύρια δόσεις, από τις οποίες οι μισές είναι προαιρετικές.

Το εμβόλιο δύο δόσεων, με την εμπορική ονομασία Nuvaxovid, περιέχει πρωτεΐνες του πανδημικού κοροναϊού που αναγνωρίζονται ως αντιγόνα από το ανοσοποιητικό σύστημα και πυροδοτούν την παραγωγή αντισωμάτων κατά του κορονοϊού.

«Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο είναι αξιόπιστα και πληρούν τα κριτήρια της ΕΕ για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα», δήλωσε ο Οργανισμός.

Νωρίτερα την Δευτέρα, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως οι πρώτες παρτίδες αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του 2022.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!