Ειρήνη Λαγούδη: Η ανακρίτρια καλεί για καταθέσεις – Εξιχνίαση της υπόθεσης ;


Τις επόμενες μέρες σειρά υπόπτων για τον μυστηριώδη θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη, τον περασμένο Ιανουάριο στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, θα λάβει κλήσεις για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση στην ανακρίτρια Αγρινίου. Οπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντος της άτυχης 44χρονης από την Κατοχή, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Ζώης, η υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο φαίνεται ότι οδεύει στην τελική ευθεία.

Ο νεαρός δικηγόρος επισημαίνει ότι η άσκηση ποινικών διώξεων οδηγεί στην εξιχνίαση της υπόθεσης θανάτου της αδικοχαμένης μητέρας, την οποία χαρακτηρίζει «μαχήτρια της ζωής». Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ζώης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ειρήνη ήταν μητέρα και πατέρας μαζί και πως μοναδική απασχόλησή της ήταν η πρόοδος των παιδιών της και οι επαγγελματικές της δραστηριότητες:

«Αμέσως ανακοινώθηκε και δυστυχώς από επίσημα χείλη ότι επρόκειτο περί αυτοχειρίας, όμως η επιμονή των οικείων της και οι έρευνες των διορισθέντων τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων, ιδιαιτέρως δε η διερεύνηση της υπόθεσης προσωπικά υπό τον κύριο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιο Πέτρου, οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αποδεικνύοντας πως πρόκειται περί στυγερού εγκλήματος».

Οπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, ο εισαγγελέας διεξήγαγε αυτοπροσώπως την προκαταρκτική εξέταση και μελέτησε σε βάθος όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί και τα επιστημονικά πορίσματα. «Αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, για σύσταση συμμορίας και για ηθική αυτουργία στις άνω πράξεις». 

H Ειρήνη Λαγούδη εξαφανίστηκε στις 6 Ιανουαρίου και δύο εικοσιτετράωρα αργότερα βρέθηκε νεκρή μέσα στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της, ένα χρυσαφί Ford Ka, στη Μυρτιά Τριχωνίδας, στο Θέρμο. Το σώμα της ήταν σχεδόν ξαπλωμένο στα πίσω καθίσματα, ενώ το πρόσωπο και τα χέρια της είχαν υποστεί εγκαύματα. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 4 Ιανουαρίου, είχε πάει στην Αθήνα μαζί με τον 50χρονο γιατρό με τον οποίο διατηρούσε σχέση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!