Δεν φοβήθηκα: Τι λέει η ηλικιωμένη που απείλησαν με όπλο και λήστεψαν μέσα στο σπίτι της


Στιγμές τρόμου έζησε το πρωί της Δευτέρας μια 87χρονη γυναίκα στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης όταν είδε έναν άντρα να μπουκάρει στο σπίτι της κρατώντας πιστόλι και σπρέι πιπεριού, να τη χτυπάει και να της αρπάζει τα χρήματα.

Η κυρία Βέτα περιγράφει στο protothema.gr καρέ καρέ τις στιγμές που έζησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι με τον δράστη, όσο ο αδελφός-συνεργός του, περίμενε πάνω στη μοτοσυκλέτα του μέχρι να ολοκληρώσει τη ληστεία και να τραπούν σε φυγή.

«Ο άντρας μου έφυγε περίπου στις 7 το πρωί από το σπίτι κι εγώ ήμουν ακόμη ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Χτύπησε την πόρτα, πίσω από την οποία έχουμε τοποθετήσει ένα μεγάλο σίδερο γιατί έχουν μπει στο σπίτι μας συνολικά τέσσερις φορές. Το σίδερο έπεσε στο πάτωμα κι εγώ νόμιζα ότι έσπασε το τζάμι. Αυτός μπήκε μέσα και φώναζε “τα λεφτά σας” και άρχισε να ανακατεύει τις κουβέρτες. Του είπα “άσε τις κουβέρτες κάτω, δεν μπορώ να τις μαζεύω. Προχθές ήρθαν και δεν βρήκαν τίποτα”. Έψαξε στα μαξιλάρια και βρήκε τα λεφτά της σύνταξης. Ήταν 400 ευρώ και του τα έδωσα», αναφέρει.

«Μου τράβηξε μια μπουνιά στο στήθος, μου είπε να κάτσω κάτω και έπεσα στο κρεβάτι. Όλο το βράδυ πονούσα, με απειλούσε ότι θα μου ρίξει με το σπρέι αλλά δεν το έκανε», συνεχίζει η ατρόμητη γιαγιά, τονίζοντας ότι δεν φοβήθηκε!

Ο ανιψιός της κυρίας Βέτας, ο οποίος είναι αστυνομικός και την ώρα της ληστείας ήταν εκτός υπηρεσίας, εντόπισε τους δράστες, τους κυνήγησε και ειδοποίησε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ωστόσο, τα δύο άτομα ανέβηκαν στη μοτοσυκλέτα και κατάφεραν να τραπούν σε φυγή. Από την έρευνα που ακολούθησε, οι δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες στην οικία τους στην περιοχή της Τούμπας.

 Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 34 και 29 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Όπως είπε στο protothema.gr ο σύζυγός της 87χρονης, ο δράστης απείλησε την ηλικιωμένη με το πιστόλι και της είπε αν προτιμάει τα λεφτά ή τη ζωή της, με τη σύζυγό του να του δίνει τα χρήματα για να αποχωρήσουν. «Ο άλλος φύλαγε πιο κάτω και ήταν με ένα μηχανάκι με καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας. Ο ανιψιός μου που είναι αστυνομικός μένει στο διπλανό σπίτι και πήγε να τον ρωτήσει γιατί περιμένει έξω από το σπίτι. Μετά ειδοποίησε την αστυνομία και κατάφεραν να τους πιάσουν», αναφέρει ο κ. Γιώργος, ο οποίος την ώρα της ληστείας έλειπε από το σπίτι.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!