Γερμανία: Μυστήριο με τον θάνατο 25χρονου Έλληνα σε κρατητήριο


Η υπόθεση θανάτου ενός 25χρονου Έλληνα, μέσα σε κρατητήριο στο Βούπερταλ της δυτικής Γερμανίας, απασχολεί την τοπική κοινωνία. Ο Γ.Ζ. έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια αιματολογικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε και λίγο αργότερα πέθανε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομική Διεύθυνση του Βούπερταλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο 25χρονος συνελήφθη για άσκηση βίας. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε ταξί μαζί με την 34χρονη αδερφή του, διαπληκτίστηκε μαζί της και χειροδίκησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Η μεγάλη ένταση μεταφέρθηκε και στον δρόμο, με τον οδηγό του ταξί να ενημερώνει την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό για την καταγραφή του συμβάντος.

Ο 25χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε μία αστυνομικό, ρίχνοντάς την στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε και τον δεύτερο αστυνομικό, ο οποίος επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει. Στο σημείο κλήθηκαν κι άλλοι αστυνομικοί για ενίσχυση, με αποτέλεσμα ο 25χρονος τελικά να συλληφθεί και να προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο 25χρονος υποβλήθηκε σε λήψη αιματολογικού δείγματος, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της λήψης του δείγματος από τον γιατρό, έχασε τις αισθήσεις του. Ο γιατρός που πραγματοποιούσε την εξέταση αλλά και ο γιατρός πρώτων βοηθειών που εκλήθη προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 25χρονου προήλθε από υποκείμενη ασθένειά του σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, αποκλείστηκε ευθύνη τρίτου ή ενδεχόμενη βία σε βάρος του, ως αιτία του θανάτου του. Ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν για το γεγονός ότι η αστυνομία του Βούπερταλ γνωστοποίησε την υπόθεση έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης Χάγκεν διενεργεί έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου του 25χρονου. Διευκρινίζεται, όμως, πως η έρευνα δεν στρέφεται κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 25χρονο. Επιπλέον, η Εισαγγελία του Βούπερταλ αναζητεί ένα άγνωστο ακόμη άτομο, που φέρεται να προμήθευσε τον Γ.Ζ. με ναρκωτικά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!