Τζέιμι Ντόρναν: Ήξερε πως οι κριτικοί θα «περιφρονούσαν» τις ταινίες «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι»


Μπορεί ο Τζέιμι Ντόρναν να έγινε γνωστός υποδυόμενος τον Κρίστιαν Γκρέι δίπλα στην Ντακότα Τζόνσον στο franchise «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», ωστόσο ο Ιρλανδός ηθοποιός παραδέχτηκε πως ήξερε ότι οι κριτικοί κινηματογράφου θα χλεύαζαν τον ρόλο του στην ταινία.

Οι ταινίες, οι οποίες διασκευάστηκαν από τα ομώνυμα ερωτικά μυθιστορήματα της Ε. Λ. Τζέιμς, έτυχαν κακής υποδοχής τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Η μέση βαθμολογία των Rotten Tomatoes της τριλογίας είναι 15%.

Το franchise, ωστόσο, είχε καλή απόδοση στο box office, με εισπράξεις 1,32 δισ. δολάρια παγκοσμίως και ολοκληρώθηκε σε τρία μέρη το 2017.

Εμφανιζόμενος σε ένα επεισόδιο του podcast Happy Sad Confused, ο Ντόρναν μίλησε για τον ρόλο και τον αρχικό δισταγμό του να τον αποδεχτεί.

«Δεν ήταν ένα στιγμιαίο ναι με κανέναν τρόπο», είπε σχετικά με την αποδοχή του ρόλου. «Έπρεπε να συζητηθεί. Ζήτησα συμβουλή από φίλους, συγγενείς, πολλούς ηθοποιούς».

Ο Ντόρναν έχασε αρχικά τον ρόλο από τον Τσάρλι Χάναμ, ο οποίος όμως αποχώρησε από την ταινία την τελευταία στιγμή κι έτσι ζητήθηκε από τον Ντόρναν να τον αντικαταστήσει.

Ο ηθοποιός είπε ότι ένιωσε ανακούφιση όταν δεν πήρε τον ρόλο «γιατί ήξερα ότι αυτός ο τύπος θα ναυαγήσει».

«[Ο Χάναμ] ίσως ένιωσε το ίδιο… ξαφνικά όμως ήμουν εκεί, αλλά με πολύ λιγότερο χρόνο για να πάρω μια απόφαση. Εντάχθηκα στην ταινία πέντε εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα», είπε.

Μιλώντας για την κριτική υποδοχή της ταινίας, πρόσθεσε: «Ήξερα ότι θα έχει όλες αυτές τις αποσκευές… ότι η πραγματικότητα θα ήταν πως θα έβγαζε πολλά χρήματα και οι θαυμαστές θα το αγαπούσαν και οι κριτικοί θα το περιφρονούσαν.

Αυτό συνέβη με τα βιβλία και αυτό φτιάχναμε. Μείναμε πιστοί στα βιβλία και ξέραμε τι σήμαινε αυτό».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!