YouTubers επέστρεψαν το παιδί που είχαν υιοθετήσει όταν έμαθαν πως έχει αυτισμό


Η Myka Stauffer και ο James Stauffer είναι παντρεμένοι, έχουν τρία παιδιά και διαθέτουν κανάλι στο YouTube μέσα από το οποίο παρουσιάζουν στιγμές από την οικογενειακή τους καθημερινότητας.

Το 2016, ανακοίνωσαν στους ακόλουθούς τους πως επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί από την Κίνα και πως αργότερα «σκέφτονταν» να υιοθετήσουν ένα ακόμη από την Ουγκάντα ή την Αιθιοπία.

Το παιδί που θα υιοθετούσαν από την Κίνα είχε το όνομα «Huxley» και, όπως τους πληροφόρησε το γραφείο που είχε αναλάβει τη διαδικασία, έπασχε από «βλάβη στον εγκέφαλο».

Μάλιστα, όταν ξεκίνησε η διαδικασία υιοθεσίας δήλωσαν πως τα έσοδα από τα χορηγούμενα βίντεό τους προορίζονται για τον σκοπό αυτό, ενώ ζήτησαν από τους followers τους να δωρίσουν από 5 δολάρια για τις ανάγκες του υιοθετημένου γιου τους, με την υπόσχεση ότι θα έγραφαν τα ονόματα των δωρητών σε ένα βιβλίο.

Χαρακτηριστικό της απήχησης που είχε η διαδικασία υιοθεσίας του μικρού Huxley από τους Stauffer είναι το βίντεο της πρώτης συνάντησης της οικογένειας με τον δίχρονο στην Κίνα άγγιξε τις 5,5 εκατ. προβολές στο YouTube. Όλο αυτό το διάστημα, δε, το ζευγάρι κέρδισε χορηγίες από μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ. 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Myka Stauffer ανακοίνωσε στους followers της ότι ο Huxley λάμβανε ειδική θεραπεία καθώς διαγνώστηκε με αυτισμό. Ήταν η περίοδος που οι φαν του ζευγαριού παρατήρησαν ότι το παιδί δεν εμφανιζόταν πια στα βίντεο της οικογένειας. Με τις φήμεςνα «φουντώνουν», οι Stauffer αναγκάστηκαν την περασμένη Τρίτη να παραδεχτούν ότι το παιδί δόθηκε μόνιμα σε άλλη οικογένεια για το καλό της «συναισθηματικής του υγείας». 

Όπως ανέφεραν χραρακτηριστικά, το γραφείο υιοθεσιών δεν τους είχε δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση του Huxley και οι γιατροί στις ΗΠΑ τούς είπαν ότι το παιδί χρειάζεται ένα «άλλο πλαίσιο βάσει των ιατρικών του αναγκών». Κάποιοι, έστειλαν μηνύματα συμπόνοιας στο ζευγάρι, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για εκμετάλλευση του παιδιού από την οικογένεια για προφανείς λόγους. Η περίπτωση του Huxley δεν είναι η μοναδικά. Πολλά υιοθετημένα παιδιά είτε καταλήγουν ξανά σε ιδρύματα και δομές φιλοξενίας είτε αλλάζουν οικογένειες κάθε τόσο, όταν οι «γονείς» τους διαπιστώσουν πως τα παιδιά τους δεν τους κάνουν…

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!