Θέλουμε την ανεξαρτησία μας – Το 80% είναι υπέρ

Η Καταλονία μπορεί να πορευθεί μόνη της και ανεξάρτητη.


Πάνω από 80% των Καταλανών που συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή, τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το BBC. Έλαβαν μέρος πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες, ενώ τα συντριπτικά του αποτελέσματα, αποτελούν μοχλό πίεσης στην ισπανική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας δήλωσε ότι η ψηφοφορία είχε «απόλυτη επιτυχία», αφού συμμετείχαν σε αυτή πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες και πρόσθεσε ότι η διαδικασία απέδειξε πως η Καταλονία μπορεί να πορευθεί «μόνη» της, με δική της κυβέρνηση.

«Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι (ψήφισαν), πρόκειται για μια πλήρη επιτυχία, με δεδομένες τις συνθήκες» οι οποίες επικράτησαν, είπε ο Μας, καταγγέλλοντας την «μυωπία» και την «αδιαφορία» της ισπανικής κυβέρνησης έναντι της επαρχίας.

Μερικές ώρες νωρίτερα, η Ζουάνα Ορτέγκα, αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, είχε ανακοινώσει πως ως τις 18:00 τοπική ώρα χθες (19:00 ώρα Ελλάδας) στο συμβολικού χαρακτήρα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας είχαν πάρει μέρος ακριβώς 1.977.531 πολίτες της επαρχίας.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!