Τέμπη: Στη Βοστώνη με ειδική πτήση ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού


Με ειδική πτήση, μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας, και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού που συγκρούστηκε στα Τέμπη, ο 21χρονος Γεράσιμος – Ιάσονας Γ., αναμένεται να ταξιδέψει το πρωί του Σαββάτου (18/11) για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ βρίσκεται στη Λάρισα από χθες το βράδυ και εφόσον η προετοιμασία του Βολιώτη φοιτητή εξελιχθεί όπως όλοι εύχονται, τότε ο νεαρός φοιτητής θα ταξιδέψει για τη Βοστώνη προκειμένου να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο Κέντρο με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο 21χρονος Ιάσονας – Γεράσιμος Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, η οποία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, μετωπική σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα την πλέον Πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, καθώς 57 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 181 τραυματίστηκαν.

Έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εδώ και σχεδόν 9 μήνες, δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλευρό του το επιστημονικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΓΝΛ, ενώ για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας, αλλά επέστρεψε τελικά ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.

Η προετοιμασία των ιατρών ξεκίνησε από χθες και εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχέδιό τους, τότε σήμερα το πρωί ο 21χρονος φοιτητής θα ταξιδέψει για τις ΗΠΑ πλαισιωμένος από την ιατρική ομάδα.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!