Τέμπη: Προθεσμία πήραν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που διώκονται για την σιδηροδρομική τραγωδία


Προθεσμία από 29 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου ζήτησαν και πήραν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τα στελέχη διετέλεσαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι με ειδικές θέσεις στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, από το 2016 έως και το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις, καθώς και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια και κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, ήτοι τη σύμβαση 717 και τη μη υλοποίησή της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες διώξεις με επίκεντρο φορείς και οργανισμούς που είχαν στην εποπτεία τους την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον σιδηρόδρομο.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!