Στέλλα Αρβανίτη: Μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν μέσα από τα παραμύθια της!

Με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ‘’Το κυπαρίσσι που έγερνε’’ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καλλιθέας, γνωρίσαμε από κοντά τη συγγραφέα και μάθαμε περισσότερα σχετικά με εκείνη.


Με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ‘’Το κυπαρίσσι που έγερνε’’ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καλλιθέας, γνωρίσαμε από κοντά τη συγγραφέα και μάθαμε περισσότερα σχετικά με εκείνη.

Η Στέλλα Αρβανίτη μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο Λεχάδος Ευβοίας. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία και παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Ξεναγών του ΕΟΤ. Έχει ζήσει στην Ιταλία μέσω υποτροφίας του προγράμματος Erasmus και στον Καναδά. Πλέον εργάζεται ως ξεναγός αλλά και ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ.

Το Φεβρουάριο του 2012 το παιδικό αυτό βιβλίο, πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Κυρία Αρβανίτη, η παρουσίαση του βιβλίου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και την απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις;
Χαίρομαι που άρεσε η παρουσίαση. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε όσο μπορούσαμε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο κλίμα, αλλά και να ταξιδέψουμε τους ακροατές μέσα στις σελίδες του παραμυθιού και της λαικής παράδοσης, μέσω της μουσικής. Γι’ αυτό και χρησιμοποιήσαμε όργανα όπως το νταούλι που δεν είναι πολύ διαδεδομένο και τραγούδια όπως το ‘’Του μικρού Βοριά’’ και το ‘’Κυπαρισσάκι’’, από Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.

Θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές αυτές οι διαδραστικές αφηγήσεις;

Μακάρι να συνεχιστούν αυτές οι όμορφες αφηγήσεις, είμαι ανοιχτή σε κάθε πρόταση και με χαρά μου θα επισκεφθώ και άλλες περιοχές που ενδιαφέρονται. Ήδη, την  Τετάρτη με έχουν καλέσει από το Δήμο Αλιβερίου.

Τα παιδιά είναι γνωστά ως δύσκολο κοινό. Πώς επιλέξατε να γράφετε για αυτά και όχι για εφήβους ή ενήλικες;

Από μικρή με θυμάμαι να γράφω παραμύθια δικά μου αλλά και να καταγράφω λαικά παραμύθια που μου εξιστορούσε η γιαγιά μου. Είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα μου χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Έχω γράψει σκετσάκια, μια νουβέλα και πολύ θα μου άρεσε οι ιστορίες μου να πάρουν μορφή μέσω των κινουμένων σχεδίων. Ακόμη και μέσω του θεάτρου!

Μάθαμε πως εργάζεστε ως ξεναγός , να περιμένουμε ίσως κάποιο παραμύθι με ερεθίσματα από την απασχόλησή σας;

Μέσω της εργασίας μου επισκέπτομαι αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ήδη ένα έτοιμο παραμύθι, περισσότερο κωμικό, το οποίο αναφέρεται σε παλιούς μύθους, λιγότερο γνωστούς.

΄΄Το κυπαρίσσι που έγερνε’’ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χρυσσαλίδα, σε πολύ προσιτή τιμή.

Η όμορφη  ιστορία του είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.Το κυπαρίσσι βρίσκεται ακόμα εκεί,πάνω από την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου..

κυπαρισσι



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!