ΣΚΑΪ: Μένει εκτός των μετρήσεων τηλεθέασης της Nielsen;


Ένας χαμός επικρατεί ανάμεσα στην Nielsen και τα ιδιωτικά κανάλια, εδώ και αρκετό καιρό, με τον ΣΚΑΪ να είναι τελικά το μοναδικό κανάλι που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα με την άρνησή του.

Η άρνηση και διαφοροποίηση αυτή βέβαια δεν αφορά στο τρόπο μέτρησης, στο δείγμα, και όλα αυτά που ο κόσμος της τηλεόρασης αλλά και οι διαφημιστικές συζητούν εδώ και καιρό.

Το κανάλι του Φαλήρου, δεν δέχεται το ενιαίο ποσό χρέωσης κι αντιδρά σε αυτή την συμφωνία στην οποία προχώρησαν πριν λίγες εβδομάδες τα υπόλοιπα κανάλια. Να υπενθυμίσουμε πως περίπου δύο μήνες μετά την λήξη της μεταξύ τους σύμβασης, ο ΑΝΤ1, ο Alpha, το MEGA και το Star, συμφώνησαν με την Nielsen για οριζόντια χρέωση ενιαίου ποσού.

Προϋπόθεση για να ευδοκιμήσει αυτή η συμφωνία είναι να πει το ναι και ο ΣΚΑΪ. O ΣΚΑΪ όμως, εκφράζεται αρνητικά σε σχέση με την τωρινή συμφωνία. Γιατί; Γιατί πολύ απλά μέχρι τώρα είχε επιτύχει να πληρώνει το χαμηλότερο ποσό στην Nielsen, σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια, επομένως το επερχόμενο flat fee θα αποτελέσει σημαντική αύξηση κόστους για το κανάλι.

Το θέμα είναι πως ο ΣΚΑΪ όμως πρέπει να πάρει απόφαση, γιατί ο χρόνος πιέζει και η Nielsen απειλεί να αφήσει τον ΣΚΑΪ εκτός από τις μετρήσεις τηλεθέασης. Θα αντέξει το στενό μαρκάρισμα ο ΣΚΑΪ ή το αντίθετο;

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!