Σε εξέλιξη το θρίλερ με την τετράχρονη Μαρία

Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο – Στη δημοσιότητα αύριο οι φωτογραφίες των δύο Ρομά


Αρχικά πέρασε δύσκολες ώρες μιας και αποχωρίστηκε την «οικογένειά» της. Σύμφωνα με την Π. Πετροπούλου, ψυχολόγο στο «Χαμόγελο του Παιδιού, «υπάρχει σύνδεση, υπάρχει ένας δεσμός ο οποίος ανάλογα με την περίπτωση υπάρχει ένα αρνητικό ή θετικό πρόσημο. Ακόμα και σε περιπτώσεις καταγγελιών που παιδιά κινδυνεύουν μέσα στην ίδια τους την οικογένεια βλέπουμε ότι υπάρχει δυσκολία στον αποχωρισμό.»

Στο βίντεο που έδωσαν οι τσιγγάνοι «γονείς» της στις αρχές να χορεύει και να έχει μια «φυσιολογική» ζωή.

«Η Μαρία είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Στρεσαρίστηκε τις τελευταίες μέρες. Έχει αρχίσει και αποκαθιστά την σχέση εμπιστοσύνη μαζί μας. Ο αρχικός εκνευρισμός της έχει μετατραπεί σε ψυχραιμία, ηρεμία και επικοινωνία με το βλέμμα κυρίως καθώς μιλάει μια άλλη γλώσσα».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η ψυχολόγος του που παρακολουθεί το τετράχρονο αγγελούδι, ζητάει να μάθει ελληνικά, ενώ παράλληλα παίζει και ζωγραφίζει.

 

Σεσημασμένος ο 39χρονος – Αύριο στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζευγαριού

Σεσημασμένος φέρεται ο 39χρονος που μαζί με την σύζυγό του είχε απαγάγει το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος το 2012 είχε κλέψει πιστοποιητικό προκειμένου να εκδώσει αστυνομική ταυτότητα ενώ βαρύνεται και με συμμετοχή σε πολλές ληστείες.

Κατόπιν έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. στον καταυλισμό βρέθηκαν ένα πιστόλι, μία κουκούλα και αρκετά κλοπιμαία. Ο 39χρονος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο, το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να δώσει τη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του ζευγαριού που κατηγορείται για την απαγωγή.

 

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την τετράχρονη Μαρία

Η περίπτωση της τετράχρονης έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο φθάνει μέχρι και την Αυστραλία. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η αστυνομία στη Λάρισα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής.

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων είναι ιδιαίτερα αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι η περίπτωση της μικρής Μαρίας – όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομά της – έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού, όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα, που φέρεται ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!