Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και στην Αττική

Που θα “χτυπήσει” το νέο κύμα κακοκαιρίας


Ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδες σε όλη τη χώρα, σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από τα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, χιονόνερο σε υψηλότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βουνά.

Από το απόγευμα, ακόμη και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει, δηλαδή στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά, στη Στερεά Ελλάδα δηλαδή στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια καθώς επίσης στην Εύβοια στη Δίρφη.
Τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν το βράδυ της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και τη νύχτα της Τρίτης τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 17 βαθμούς κελσίου και στις νοτιότερες περιοχές από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το μεσημέρι πριν την επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας που μας έρχεται από την Ουκρανία.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια αλλά απο το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα βουνά. θα χιονίσει στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και στις κορυφές του Υμηττού. Μέσα στη νύχτα, ξημερώνοντας η Τετάρτη θα χιονίσει και στα υπερβόρεια προάστια της Αττικής, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και στις περιοχές ουσιαστικά από την Αττική Οδό και πάνω. Χιονόπτωση και χιονόστρωση θα έχουμε και στις περιοχές του παλιού δρόμου Αθηνών – Θηβών, δηλαδή στα Βίλια, Ερυθρές, Οινόνη, Κάζα. Χιόνια θα έχουμε και στα βόρεια προάστια αλλά εκεί δε θα το στρώσει διοτι πέρα από το χιόνι θα εκδηλωθούν και ανεμοθύελλες που θα εμποδίσουν τη χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ανοιχτά θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώνουν, βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία απο 3 εως 12 βαθμούς κελσίου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!