Ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε τις κατηγορίες αφήνοντας αιχμές για τον Βενιζέλο

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός εντός της Βουλής;


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, μιλώντας ενώπιον ολόκληρης της Βουλής για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μίλησε με σκληρά λόγια για τον διάδοχό του στο υπουργείο, Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας πως “ενώ μαζί με τον κ. Διώτη δεν έκαναν τίποτα για τη λίστα, επιβραβεύεται με τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε επίσης κριτική στην Προανακριτική Επιτροπή τονίζοντας πως είχε προαποφασίσει να τον “καταδικάσει”. “Τον ένοχο τον είχαμε από την αρχή, το ζητούμενο ήταν να δούμε τι θα του φορτώσουμε”, δήλωσε.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός τόνισε πως αρνείται τις κατηγορίες, καθώς όπως είπε “Ούτε εγώ έχω αποκομίσει όφελος, ούτε έχει ζημιωθεί το Δημόσιο”.

Επίσης, σημείωσε πως δεν αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και υπογράμμισε πως στο πόρισμα δεν αναφέρεται επίτηδες ότι αυτός ήταν που ζήτησε από τη Γαλλία τη λίστα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα προτείνεται η παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, νόθευση (άρθ. 242&1-2-3 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος, απιστία σχετικά με την υπηρεσία (άρθ. 256 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος (άρθ. 259 Π.Κ) σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε μετά την ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου έχουν στηθεί τρεις κάλπες, μια για κάθε αδίκημα, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας: Για τη νόθευση εγγράφου, για την απιστία περί την υπηρεσία και για την παράβαση καθήκοντος.

Αν παραπεμφθεί, εντός εβδομάδος θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!