Νέα περίπτωση Μαρία στη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε δεύτερη «Μαρία» σε καταυλισμό Ρομά!


Μπροστά σε μια υπόθεση που έχει πολλά κοινά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα αν και οι βιολογικοί της γονείς αποδείχθηκε ότι ήταν Βούλγαροι, βρίσκεται η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από έρευνα της εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης – κατόπιν της εντολής που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για έρευνα στις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών που έγιναν το διάστημα 2008-2013 με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις – στα ληξιαρχεία, εντοπίστηκε μια περίπτωση μητέρας Ρομά που δήλωσε δεύτερη γέννηση παιδιού έξι μόλις μήνες μετά την προηγούμενη γέννα της. Άμεσα εντοπίστηκε το ανδρόγυνο και το 4χρονο παιδί σε καταυλισμό στην περιοχή «Υψώματα Διαβατών» ώστε να υποβληθούν σε τεστ DNA. Μετά τον έλεγχο, όμως, αποδείχθηκε ότι ο άντρας και η γυναίκα δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του 4χρονου.

Ακολούθησε η σύλληψη του ζευγαριού σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου σε κακουργηματικό βαθμό.

Όσο για το παιδί φιλοξενείται ήδη στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο «γονείς» ισχυρίζονται ότι το παιδί τους το άφησε οικογένεια Ρομά από τη Βουλγαρία η οποία δεν μπορούσε να το μεγαλώσει για οικονομικούς λόγους.

Σε βάρος της ίδιας οικογένειας εκκρεμεί και δικογραφία για παράνομα επιδόματα που εισέπραττε.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα στα 47 ληξιαρχεία της Θεσσαλονίκης και σε συνολικά 3.000 φακέλους από τις υπηρεσίες της Πρόνοιας εντόπισε άλλες έξι «ύποπτες» περιπτώσεις για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη παρόμοια έρευνα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!