Μύκονος: Οι πρώτες «καμπάνες» για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες – ΒΙΝΤΕΟ


Επιβλήθηκαν οι πρώτες ποινές από το Εφετείο Σύρου για πολεοδομικές παραβάσεις στην Μύκονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το Εφετείο Αιγαίου δίκαζε χθες (20/09) επί 12 ώρες έναν υπάλληλο της πολεοδομίας Μυκόνου για παράβαση καθήκοντος με δόλο και σκοπό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος δρούσε με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη αδειοδότηση για την κατασκευή ενός συνεδριακού κέντρου το 2017 σε οικόπεδο που δεν ήταν άρτιο ούτε οικοδομήσιμο.

Μάλιστα, για κακή τύχη του υπαλλήλου και της μηχανικού που υπέγραψε τα σχέδια για την ολοκλήρωση του κτιρίου χρειάστηκε να επεκταθούν οι κατασκευές και σε όμορες ιδιοκτησίες, δηλαδή καταπατήθηκαν, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να στραφούν στις ελεγκτικές αρχές και ως συνέπεια παρενέβη η Υπηρεσία Σύρου.

Έτσι, διακόπηκαν οι εργασίες στο τεράστιο γιαπί ενώ ο Δήμος Μυκόνου έκλεισε την πολεοδομία λόγω διαφθοράς.

Ωστόσο, φέτος η πολεοδομία άνοιξε πριν από μερικούς μήνες και ο υπάλληλος αυτός τοποθετήθηκε από τον Δήμαρχο στην ίδια θέση παρότι εκκρεμούσε εναντίον του ποινική δίωξη.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μαζί με τον υπάλληλο καταδικάστηκε σε ποινή 8 μηνών για συναυτουργία μία μηχανικός στο νησί των Ανέμων που βεβαίωνε ότι το οικόπεδο επιτρέπεται να κτιστεί.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!