Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα

Οι γυναίκες στη Θέρμη πάνε για ρεκόρ Γκίνες


Μια κόκκινη, χριστουγεννιάτικη, κάλτσα που φτάνει τα 30 μέτρα μήκος έπλεξαν οι γυναίκες της Θέρμης, με στόχο τις εορταστικές αυτές ημέρες να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι βελόνες πήραν φωτιά και 58 γυναίκες από πολιτιστικούς συλλόγους και ΚΑΠΗ της Θέρμης κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Και, μάλιστα, με το… παραπάνω καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για μια κάλτσα μήκους 25 μέτρων.

Έπλεξαν εν τέλει μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα 30 μέτρων και τώρα θα επιδιώξουν να κερδίσουν και μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καθώς η προηγούμενη- καταγεγραμμένη -μεγαλύτερη κάλτσα στον κόσμο ήταν 18 μέτρα.

Η κάλτσα θα παραμείνει κρεμασμένη στο Φράγμα της Θέρμης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν για ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Η κάλτσα είναι στημένη και περιμένουμε τους επισκέπτες να έρθουν να τη δουν από κοντά, να φωτογραφηθούν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν για τα ιδρύματα της περιοχής. Είμαστε στη φάση της καταμέτρησης της κάλτσας και θα επιδιώξουμε μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Θέρμης Κώστας Κουγιουμτζίδης.

Τα πρώτα είδη που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν αύριο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ τις επόμενες ημέρες σειρά θα πάρουν άλλα ιδρύματα.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!