Μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες ντύνονται drag queens [εικόνες]

O καλλιτέχνης Saint Hoax διασκεδάζει φορώντας γυναικεία ρούχα και eyeliner σε μερικούς από τους πιο ισχυρούς άντρες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.


Ένα χτύπημα στις παγιωμένες αντιλήψεις που θέλουν την πολιτική εξουσία να εκπροσωπείται από μετρημένους, αυστηρούς άντρες, επιδιώκει ο καλλιτέχνης αγνώστων στοιχείων από την Μέση Ανατολή, που ακούει στο όνομα Saint Hoax. Στο καλλιτεχνικό του εγχείρημα PoPlitically Incorrect, ο Saint Hoax παίζει με την εικόνα των πολιτικών ανδρών της σύγχρονης ιστορίας με τους πιο ευφάνταστους τρόπους: φτιάχνει πλαστικές κούκλες με το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα, γεμίζει μελανιές το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, βάζει το Βλαντιμίρ Πούτιν να σνιφάρει την υδρόγειο και μετατρέπει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε λαμπερή drag queen.

Το μυστικό της μεταμόρφωσης είναι φυσικά λίγο photoshop, ένα φανταχτερό όνομα και πολύ φαντασία. Όπως εξηγεί και ο ίδιος μιλώντας για το project του ‘War Drags You Out’, οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες καθώς και οι δικτάτορες έχουν περισσότερα κοινά με τις drag queen απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε. “Πολλές φορές όλοι αυτοί οι ηγέτες χρειάζεται να διασκεδάσουν το κοινό, να κάνουν κάποιου είδους επίδειξη ή και να κάνουν lip-sync τον πολιτικό τους λόγο”. Η μόνη διαφορά που ο ίδιος αναγνωρίζει είναι ότι “οι πολιτικοί ηγέτες με ακόρεστη την όρεξή τους για δόξα, δεν ξέρουν πότε πρέπει να βγάλουν το κουστούμι τους”.

Ο καλλιτέχνης κλήθηκε πρόσφατα να παρουσιάσει την δουλειά του στο Λονδίνο, ωστόσο, αρνήθηκε καθώς ήταν αδύνατο να βγάλει visa εξαιτίας των αναταραχών που επικρατούν στην χώρα που διαμένει.

1. Οσάμα Μπιν Λάντεν

841205_p1_1

 

2. Πάπας Βενέδικτος.

841206_p2

3. Τζορτζ Μπους

841207_p3

4. Κιμ Γιονγκ-ουν

841208_p4

5. Βασιλιάς Αμνπτάλαχ

841210_p6

6. Μπάρακ Ομπάμα

841211_p7

7. Βλαντιμίρ Πούτιν

841214_p8

8. Αδόλφος Χίτλερ

841215_p9

 

Το διαβάσαμε στη lifo.gr

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!