Λύσεις και Μυστικά για το καλοκαίρι από τον κομμωτή των επωνύμων Σπύρο Τσουκάνη

Έτσι και εμείς τον ”απαγάγαμε” από το στρατόπεδο όπου είναι φαντάρος και μας έδωσε τις δικές του συμβουλές όπως κάνει πάντα για να είμαστε μέσα σε όλα και το καλοκαίρι!

Είναι αλήθεια ότι τον όγκο στα μαλλιά τον θέλουν πολλές γυναίκες. Έτσι και εμείς τον ”απαγάγαμε” από το στρατόπεδο όπου είναι φαντάρος και μας έδωσε τις δικές του συμβουλές όπως κάνει πάντα για να είμαστε μέσα σε όλα και το καλοκαίρι!

5

Οι βαφές και το συχνό πιστολάκι έχει σαν αποτέλεσμα να μοιάζουν τα μαλλιά μας θαμπά και καθόλου υγιή. Εμείς όμως όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, σας έχουμε την λύση. O κομμωτής των επωνύμων Σπύρος Τσουκάνης  μας συμβουλεύει και μας προτείνει ιδέες για το πως θα κάνουμε τα μαλλιά μας ακόμα πιο λαμπερά και το καλοκαίρι.

2

Μάσκα με γιαούρτι για μαλλιά με όγκο.

Θα χρειαστείτε 1 αυγό και ½ κούπα γιαούρτι. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό και στην συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψετε το μίγμα απλώστε το στα μαλλιά σας και τυλίξτε τα σε μία πετσέτα. Μπορείτε να το αφήσετε να δράσει 30-40 λεπτά. Μετά λουστείτε πολύ καλά!

Αν επαναλάβετε την διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα, θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν τον όγκο που τους αξίζουν!

7

Κανόνες για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών

Για την καλύτερη φροντίδα και περιποίηση των μαλλιών σας, αλλά και για ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα, προτείνουμε τα ακόλουθα:

Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.
Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί & βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες. 
8

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.
Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. 
Καθιερώστε να καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα.
Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.
Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.

Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.
Όλα τα παραπάνω τα κάνουμε για να μην αδυνατίζουν τα μαλλιά και πέφτουν. Επίσης για να μην κάνουν ψαλίδα και για να φαίνονται όμορφα και υγιή.

 

Περιποίηση διαφόρων τύπων μαλλιών

Λιπαρά μαλλιά: Πρέπει να πλένονται με χλιαρό προς κρύο νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (πλούσια σε βιταμίνη Α) ή χοληστερίνη.

Ξηρά μαλλιά: Δεν πρέπει να σαπουνίζονται πολύ συχνά, γιατί η τρίχα γίνεται πολύ πιο εύθραυστη. Στα ξηρά και λεπτά μαλλιά δεν συνιστάται η χρήση χημικών ουσιών (π.χ. βαφές, περμανάντ κλπ.), οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματοπάθειες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!