
«Kitchen Lab»: Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη για το γιορτινό τραπέζι
Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Αύριο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου μπαίνουμε για τα καλά στο γιορτινό κλίμα και ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 αφιερωμένο στις γεύσεις, τα αρώματα και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων, με τρεις συνταγές που συνδυάζουν κομψότητα, παράδοση και δημιουργικότητα, ιδανικές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και για κάθε γιορτινό κάλεσμα.
Στο σαββατιάτικο μενού για ορεκτικό προτείνει ατομικές κις λορέν με blue cheese, προσούτο και ρόδι, ένα ορεκτικό που παντρεύει τη γαλλική φινέτσα με μεσογειακές πινελιές. Οι αραβικές πίτες μετατρέπονται σε τραγανές ατομικές βάσεις, που γεμίζουν με ένα μοναδικό, κρεμώδες μείγμα από αυγά, κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα και παρμεζάνα. Το blue cheese προσθέτει ένταση, ενώ το προσούτο και το ρόδι δίνουν γλυκές αντιθέσεις και χρώμα. Σερβίρονται με ρόκα, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρέμα βαλσάμικο, αποτελώντας ένα κομψό ορεκτικό που ταιριάζει απόλυτα σε γιορτινά τραπέζια.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα χοιρινό ρολό γεμιστό με τυρί κρέμα, μανιτάρια και μπέικον, ένα εντυπωσιακό φαγητό που κλέβει τις εντυπώσεις χωρίς να απαιτεί πολύπλοκες τεχνικές. Πρώτα, σοτάρει το μπέικον με μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο και δεντρολίβανο, δημιουργώντας μια αρωματική γέμιση που δένει ιδανικά με το τυρί κρέμα. Κατόπιν, ανοίγει, γεμίζει και τυλίγει το κρέας και το ψήνει στον φούρνο μέχρι να γίνει ζουμερό και τρυφερό. Τέλος, σερβίρει με καρότα, baby πατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών, ενώ τα ζουμιά του ψησίματος μετατρέπονται σε μια πλούσια σάλτσα με μουστάρδα και μέλι, που ολοκληρώνει ιδανικά το πιάτο.
Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει σαραγλί μελομακάρονο, ένα επιδόρπιο που συνδυάζει δύο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Το τραγανό σαραγλί συναντά τα αρώματα του μελομακάρονου, με φύλλο κρούστας, καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο και πορτοκάλι. Τα ρολάκια ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και στη συνέχεια ο Άκης τα σιροπιάζει με κρύο σιρόπι με αρώματα από μέλι και πορτοκάλι και τα σερβίρει με επιπλέον μέλι και καρύδια, προσφέροντας ένα πλούσιο, αρωματικό και απολύτως γιορτινό φινάλε.
– Advertisement –
Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με φρεσκάδα, γιορτινή ισορροπία και αρώματα που ταιριάζουν ιδανικά στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Ο Άκης ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο μενού τριών πιάτων, που ξεκινά ανάλαφρα, συνεχίζει με ένα πλούσιο και εντυπωσιακό κυρίως και κλείνει με ένα γλυκό που μυρίζει γιορτή από άκρη σε άκρη σε όλο το σπίτι.
Για πρώτο πιάτο ο Άκης φτιάχνει μια γιορτινή κοτοσαλάτα που μετατρέπει μια κλασική σαλάτα σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Ψήνει το κοτόπουλο με θυμάρι, πάπρικα και ελαιόλαδο, το ψιλοκόβει και το συνδυάζει με φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ξηρούς καρπούς, cranberries και σταφίδες. Τέλος, δένει τη σαλάτα με μαγιονέζα και μουστάρδα, ισορροπώντας τέλεια τη φρεσκάδα με τη νοστιμιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο αλλά πλούσιο ορεκτικό, ιδανικό για να ανοίξει ένα γιορτινό γεύμα.
Στη συνέχεια, ο αγαπημένος μας σεφ περνά στο κυρίως πιάτο και ετοιμάζει μια τραγανή πανσέτα με σάλτσα κρασιού, που τη συνοδεύει με χριστουγεννιάτικη γέμιση με κάστανα. Αρχικά, χαράζει την πανσέτα, τη μαρινάρει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τη μαγειρεύει αργά στον φούρνο μέχρι να γίνει ζουμερή στο εσωτερικό και απολαυστικά τραγανή απ’ έξω. Παράλληλα, ετοιμάζει μια αρωματική γέμιση με κρεμμύδι, ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρι και κάστανα, ενώ ολοκληρώνει το πιάτο με μια σάλτσα κρασιού με φασκόμηλο που απογειώνει το κρέας. Ένα φαγητό γιορτινό, εντυπωσιακό και ιδανικό για το τραπέζι των Χριστουγέννων.
Για επιδόρπιο, ο Άκης ετοιμάζει μια πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο, ζουμερή και γεμάτη άρωμα. Πρώτα, ανακατεύει τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με αυγά, ζάχαρη και γιαούρτι, σε δεύτερο χρόνο ανακατεύει φρυγανιά, σιμιγδάλι, αλεύρι και μπέικιν, ενσωματώνει τα στερεά υλικά με τα υγρά και ψήνει την πίτα μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγει από τον φούρνο, τη σιροπιάζει με αρωματικό σιρόπι πορτοκαλιού και κανέλας, δημιουργώντας ένα γλυκό αφράτο, αρωματικό και απόλυτα γιορτινό.
Αυτό το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο είναι γεμάτο γεύση, ισορροπία και γιορτινή διάθεση, που αποδεικνύει ότι ένα γιορτινό τραπέζι μπορεί να είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό, απολαυστικό και απόλυτα σπιτικό!
Δείτε το trailer εδώ:
«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40