ΚΑΙΡΟΣ: Αναποφάσιστος ο καιρός με ήλιο και κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ.


Γενικά καλός θα είνα  ο καιρός σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια έως τους 16 με 18.

Πιο αναλυτικά:   

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται: παροδικές νεφώσεις, το πρωί κατά τόπους ομίχλη και τις μεσημεριανές ώρες λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με ένταση, στο Ιόνιο 5 και στον Πατραϊκό 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι τους 16 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο προβλέπεται καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένονται, παροδικές νεφώσεις, βοριάδες 6 με 7 μποφόρ και στη βόρεια Κρήτη λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία στα πεδινά, θα κυμανθεί από 9 μέχρι 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός προβλέπεται αίθριος, ενώ στις Κυκλάδες και στις Σποράδες θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 15 βαθμούς. Στην ανατολική Εύβοια οι άνεμοι βορειοανατολικοί θα είναι ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στην ανατολική Αττική ισχυροί και τα θερμόμετρα στην Αθήνα και τον Πειραιά θα δείξουν από 8 έως τους 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά και το μεσημέρι θα σημειωθεί μικρής διάρκειας βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!