Κανάλια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης


Στο πιο κομβικό σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Και μπορεί πολλά να λέγονται αυτή τη στιγμή για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν και η μεταγγραφολογία να έχει ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από ποτέ καθώς λήγουν πολλά συμβόλαια τηλεοπτικών αστέρων πρώτης γραμμής, ωστόσο, αν δεν κλείσουν τα budget για του χρόνου τίποτα δεν θα προχωρήσει.

Οπως λένε αυτή τη στιγμή άνθρωποι που γνωρίζουν την τηλεοπτική αγορά, αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς τα προηγούμενα χρόνια, ο Μάρτιος ήταν ο μήνας που τα στελέχη των καναλιών έφτιαχαν το πρόγραμμα για την ερχόμενη σεζόν με βάσει τα budget που είχαν ήδη στα χέρια τους. Κάτι τέτοιο όμως φέτος δεν φαίνεται να ισχύει κι αυτό που έχει βραχυκυκλώσει εντελώς την τηλεοπτική αγορά, η οποία είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βλέποντας να μην προχωράει τίποτα και πουθενά με αποκορύφωμα την μυθοπλασία που αφορά στο μεγαλύτερο μέρος της πράιμ ταιμ, της πιο επικερδούς ζώνης στην τηλεόραση.

Σε αυτό έχει συμβάλλει τα μάλα η κατάσταση στο ΕΚΟΜΕ, τα χρήματα που δεν έχουν ακόμα δοθεί για τις τρέχουσες παραγωγές μετά την τρύπα που παρουσιάστηκε σε συνδυασμό με τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση ώστε να μην γίνουν τα ίδια λάθη και σίγουρα να μην δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα από εδώ και στο εξής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα γίνει με πολύ “αίμα” καθώς πρόκειται να μπει φρένο στην “γενναιοδωρία” των τελευταίων ετών χωρίς ουσιαστικά κριτήρια γεγονός που δημιούργησε έκρηξη στον αριθμό των ελληνικών σειρών ανάλογη με εκείνη που οδήγησε σε φούσκα και συνεπώς σε κρίση τον συγκεκριμένο τομέα της τηλεόρασης τα προηγούμενα χρόνια.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!