Καμιά εξήγηση από τη Nielsen για το προβληματικό «τηλεοπτικό νόμισμα»!


Έρευνα από τους σταθμούς για τα μυστήρια της τηλεθέασης, αφωνία από ΕΣΡ – Κυβέρνηση

Η Nielsen δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις για το σοβαρό πρόβλημα απώλειας τηλεθεατών από τη μέτρηση τηλεθέασης στο διάστημα 9 – 11 Οκτωβρίου. Η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμιά εξήγηση για το πώς συνέβη το σφάλμα, αν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, γιατί δεν διαπιστώθηκε εσωτερικά και γιατί χρειάστηκε τουλάχιστον τρεις ημέρες για να το παραδεχθεί. Επιπλέον, καμιά από τις συναρμόδιες Αρχές, το ΕΣΡ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο ΣΕΔΕΑ ή η Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης, δεν προέβη σε κάποια ανακοίνωση για το σοβαρό αυτό ζήτημα που προέκυψε όσον αφορά την αξιοπιστία του «τηλεοπτικού νομίσματος».

Αν και δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος και εκατοντάδες θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τα ποσοστά της μοναδικής εταιρείας μετρήσεων, έως και σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή δημόσια τοποθέτηση και, δυστυχώς, καμιά αντίδραση από την κυβέρνηση. Επίσης, η ενημέρωση των πολιτών αλλά και η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός εξαρτώνται από τα στοιχεία τηλεθέασης που δίνει η Nielsen.

Αν δεν λειτουργεί ο εσωτερικός έλεγχος στην εταιρεία και αν υπάρχουν κι άλλες μέρες με προβληματική απόδοση όσον αφορά τα στοιχεία τηλεθέασης, το πρόβλημα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Προς το παρόν, ο έλεγχος συνεχίζεται αναδρομικά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έχουν εντοπιστεί ενδιαφέροντα στοιχεία…

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!