Καιρός: Σε σκηνικό… αστάθειας και αύριο με νεφώσεις και αξιόλογες βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία


Ενισχύεται η ανοιξιάτικη αστάθεια τις επόμενες ημέρες με συνέπεια να αναμένεται να σημειωθούν αξιόλογες βροχές και μπόρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που όπως φαίνεται θα συνοδεύσουν τον καιρό για όλο το υπόλοιπο του Μαΐου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, για την Πέμπτη (29/5) περιμένουμε νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα βουνά της Μακεδονίας και της Κρήτης, που θα μετακινηθούν κατά τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τις Κυκλάδες.

Οι βοριάδες συνεχίζονται με μέγιστη ισχύ τα 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αναμένεται να φτάσουν και τα 7. Η θερμοκρασία παραμένει ψηλά και αναμένεται κατά τόπους να φτάσει και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρη μεταβολή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Χρήστο Παρανό, πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με κατά περιόδους βροχές. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις και τοπικές βροχές. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα αγγίξει το μεσημέρι τους 27 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί έως 6.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά και το Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Εύβοια και τις Σποράδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες από βόρειες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά και το Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Εύβοια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Κρήτη και βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις απο το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Σποράδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές η όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις βραδινες ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-05-2025

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-05-2025

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές μέχρι αργά το απόγευμα ενώ τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη θα συνεχίσουν και την νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-06-2025

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 02-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!