Η  συμπρωτεύουσα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα – «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει Ολυμπιακή πόλη» [εικόνες & βίντεο]


Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Κυριακής.  Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε κάτω από συνθήκες βροχής από την πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού και κατευθύνθηκε προς το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής με πλήθος κόσμου. Στην συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα μετέβη στην Νέα Παραλία με τελικό σταθμό τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας thesstoday.gr.

Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία – Το απρόοπτο με το άναμμα – Δείτε εικόνες και βίντεο

Mε τελευταία λαμπαδηδρόμο την Ολυμπιονίκη δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου η φλόγα έφτασε στο εμβληματικό έργο της Νέας Παραλίας. Εκεί την περίμενε ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης και άναψαν μαζί τον βωμό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία – Η τελετή και η πρόβα τζενεράλε

«Κάθε μια σπίθα της Ολυμπιακής φλόγας αντιπροσωπεύει αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκές αξίες», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης. «Η ειρήνη στις μέρες μας δοκιμάζεται με τον πιο βάναυσο τρόπο και για αυτό προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις ολυμπιακές αξίες στην όμορφη πόλη μας», τόνισε ο δήμαρχος.

Γαλλία: Το ιστιοφόρο Belem πλέει προς Ελλάδα – Θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Λόρενς Οέρ ανέφερε ότι το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί την γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων όπου και δημιουργήθηκαν οι ευρωπαϊκές αξίες μέσα σε αυτή, ενώ θα πρέπει η τελετή αυτή να αποτελεί σημείο αναφοράς για συνεργασία κατανόηση ειρήνη και αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των λαών».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντάλλαξε δώρα με την Γαλλίδα πρόξενο. Η εν λόγω εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών σε σχηματισμό του συμβόλου των ολυμπιακών αγώνων από σωματεία παραδοσιακών χωρών της Θεσσαλονίκης.

Να υπογραμμισθεί ότι η  Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον χώρο των Ομπρελών Ζογγολόπουλου και στις 8.24 π.μ. αύριο το πρωί θα αναχωρήσει με τερματισμό στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!