Η Πανεπιστημίου πεζοδρομείται

Η Αθήνα αλλάζει (πάλι)!


Η Αθήνα αλλάζει (πάλι)!

Η Αθήνα αλλάζει (πάλι)!

Η Αθήνα αλλάζει (πάλι)!

Το Ίδρυμα Ωνάση παρουσίασε το πρόγραμμα «Ξανα-σκέψου την Αθήνα/ Re-think Athens» που έχει ως στόχο την ανάπλαση της πόλης και τη σύνδεση του Μουσείου της Ακρόπολης με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μέσω της δημιουργία ενός «δακτυλίου» που θα ενσωματώνει τα σημαντικότερα μνημεία της πρωτεύουσας συμπεριλαμβανομένης της Αθηναϊκής Τριλογίας (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη).
Με βάση τους σχεδιασμούς, η κυκλοφορία με κατεύθυνση το Κέντρο από τη Βασιλίσσης Σοφίας θα διοχετευτεί στην οδό Ακαδημίας, η οποία θα αναστραφεί. Η οδός Πειραιώς θα διοχετεύεται όπως σήμερα προς την οδό Φιλελλήνων μέσω της Σταδίου, χωρίς να σημειωθούν κυκλοφοριακές αλλαγές.
Ωστόσο, η οδός Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να αντιστραφεί συνδέοντας τη δυτική είσοδο της Αθήνας με την 3ης Σεπτεμβρίου μέσα από μια ανανεωμένη Ομόνοια, η επιφάνεια της οποίας θα επεκταθεί καθώς θα πεζοδρομηθεί το κομμάτι μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και 3ης Σεπτεμβρίου.
Η πρόσβαση από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το Κολωνάκι θα γίνεται από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και τη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ μόνο η κίνηση προς το εμπορικό τρίγωνο τη Βουλή και την Πλάκα θα ακολουθεί τη Λεωφόρο Αμαλίας.
Το τραμ θα επεκταθεί από την Πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πατησίων και την πλατεία Αιγύπτου, με μελλοντικό σχεδιασμό για την Κυψέλη. Μάλιστα προβλέπεται να λειτουργεί και τη νύχτα σε αραιά δρομολόγια, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα να επιτρέπεται μόνο τις νυχτερινές ώρες και η κυκλοφορία των ταξί στις λωρίδες του τραμ.
Το έργο για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Ωνάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα.
http://vimeo.com/38908056



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!