Greek Mafia: Πόλεμο μέσα από τις φυλακές «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τις εκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά


Σε τέσσερις συλλήψεις οι οποίες όπως φαίνεται σχετίζονται με την Greek Mafia προχώρησαν οι Αρχές για τις εκρήξεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα που έγιναν με διαφορά τριών ημερών στα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η διαμάχη για τα δύο αυτά περιστατικά έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε έναν 53χρονος έγκλειστο των φυλακών που έχει κατηγορηθεί για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων και για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Π.Π και σε έναν 54χρονο επίσης έγκλειστο με τα προσωνύμια «μεγάλος» ή «τρελός». Μάλιστα, σε βάρος του είχε εκδοθεί και απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2020 έξω από φούρνο στη Βούλα.

Πώς συνδέονται οι δύο υποθέσεις

Η επικίνδυνη έκρηξη στο βενζινάδικο στον Πειραιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2024. Σκιώδης ιδιοκτήτης ήταν ένας 43χρονος γνωστός ως «Ζαμπόν» που είχε δολοφονηθεί πρόσφατα στον Νέο Κόσμο. Μετά το θάνατό του το πρατήριο επιθυμούσε να το κληρονομήσει ο 53χρονος κουμπάρος του. Ωστόσο, η έκρηξη που σημειώθηκε, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί, αποδόθηκε τότε στον 53χρονο, τον μοναδικό επιζώντα της τριανδρίας της Greek Mafia.

Δεν άργησαν όμως να έρθουν τα αντίποινα αφού μετά από τρεις ημέρες σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στην κάβα ποτών στην Καλλιθέα. Δράστες της επίθεσης φέρονται ένας υπαρχηγός του «μεγάλου» ή «τρελού», ένας 35χρονος από την Αλβανία και ένας 39χρονος που συνελήφθη. Επίσης, οι Αρχές έχουν συλληφθεί και δυο ακόμη άτομα 37 και 40 ετών ως δράστες της έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ερευνάται και μια επίθεση με πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Συγγρού.

Βίντεο ντοκουμέντα από τις επιθέσεις σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

Ντοκουμέντα από τις επιθέσεις στην κάβα στην Καλλιθέα και στο βενζινάδικο στον Πειραιά, έφερε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Στο πρώτο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στο βενζινάδικο, στις 8 Μαρτίου 2024. Ο υπάλληλος του πρατηρίου βάζει βενζίνη σε ένα τζιπ, όταν ξαφνικά γίνεται η έκρηξη της βόμβας που ήταν τοποθετημένη στον τοίχο του βενζινάδικου και ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει τα πάντα.

Ο υπάλληλος τρέχει να απομακρυνθεί, ενώ ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα ο οδηγός του τζιπ βάζει μπροστά και κάνει όπισθεν.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο βενζινάδικο: 

Στο δεύτερο βίντεο διακρίνεται ένα μηχανάκι να κατευθύνεται στις 12 Μαρτίου 2024 προς την κάβα στην Καλλιθέα. Ο συνοδηγός, που φοράει κράνος και έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, κατεβαίνει από το μηχανάκι.

Διακρίνεται να κρατάει μία σακούλα και να πηγαίνει πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, κοιτάζοντας τριγύρω του για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει άλλο άτομο που να βλέπει τις κινήσεις του. Στη συνέχεια σκύβει, βγάζει από την σακούλα έναν μηχανισμό και γυρνάει προς την τζαμαρία της κάβας, όπου διακρίνεται να ανάβει το γκαζάκι. Μετά φεύγει, τρέχοντας από το σημείο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, όπως και στην κάβα, που ανήκει σε γνωστό ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της περιοχής, Υπενθυμίζεται ότι πριν από 8-10 χρόνια η κάβα είχε βρεθεί ξανά στο στόχαστρο αγνώστων, καθώς άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα.

Στο τρίτο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να ψεκάζει την μοτοσικλέτα, ώστε να εξαφανίσει αποτυπώματα και DNA. Έπειτα από την έκρηξη, έκρυψαν την μοτοσικλέτα σε ένα στενό.

Δείτε τα βίντεο ντοκουμέντα από την επίθεση στην κάβα:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν -4- άτομα για την εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις τοποθέτησης και ενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίες έλαβαν χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά καθώς και σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για δύο 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και 35χρονο αλλοδαπό και 39χρονο ημεδαπό, που όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται στην υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πρώτες πρωινές της 08-03-2024, οι δύο 37χρονοι αλλοδαποί, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, και τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) σε γειτνιάζον οικόπεδο του πρατηρίου. Στη συνέχεια, τον ενεργοποίησαν και διέφυγαν επιβαίνοντας στην ίδια μοτοσικλέτα.      

Μάλιστα, προγενέστερα και μεταγενέστερα της έκρηξης οι ανωτέρω δράστες κινήθηκαν με δύο οχήματα, τα οποία ενοικιάστηκαν με ψευδή στοιχεία, ενώ απ’ το χώρο που εξήχθη ο Α.Ε.Μ., στο ίδιο σημείο απέκρυψαν και την εν λόγω μοτοσικλέτα.

Για την υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στη Καλλιθέα, προέκυψε ότι, πρώτες πρωινές ώρες της 11-03-2024, ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ημεδαπός, προσέγγισαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα την εν λόγω κάβα. Ακολούθως, ο 39χρονος ημεδαπός αφού αποβιβάστηκε από την μοτοσικλέτα –ιδιοκτησίας του-, τοποθέτησε και ενεργοποίησε Α.Ε.Μ. στην είσοδο της κάβας και στη συνέχεια αμφότεροι διέφυγαν με την ίδια μοτοσικλέτα.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο υποθέσεις, από την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών λόγω του σημείου που είχαν τοποθετηθεί, θα μπορούσε να προκληθεί τραυματισμός ατόμου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη του πρατηρίου, στην κάβα καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα, διαμερίσματα και οχήματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι Α.Ε.Μ. που ενεργοποιήθηκαν στις δύο αυτές υποθέσεις αποτελούνταν από ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ η πυροδότησή τους έγινε με χρήση γυμνής φλόγας.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (29-04-2024) και πρωινές ώρες σήμερα (30-04-2024), σε περιοχές της Αττικής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, ο ένας απ’ τους 37χρονους αλλοδαπούς επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και κατά την ακινητοποίησή του, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς, ενώ ο έτερος 37χρονος αλλοδαπός, -για τον οποίο μάλιστα προέκυψαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις- επέδειξε πλαστό διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης.

Για τους λόγους αυτούς, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και πλαστογραφία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη επιπλέον και ένας 23χρονος ημεδαπός καθώς στο όχημά του -στο οποίο εντοπίστηκε μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστές πινακίδες καθώς και πιστόλι με γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Σε σωματικές έρευνες καθώς και σε έρευνες σε οικίες που πραγματοποιήθηκαν,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τηλεφωνική συσκευή, -10- κινητά τηλέφωνα, πλαίσιο κάρτας SIM,
  • αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων,
  • 400 ευρώ,
  • -2- αναδιπλούμενα μαχαίρια, θήκη όπλου, -112- φυσίγγια,
  • πιστόλι με γεμιστήρα με -7- φυσίγγια,
  • πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών, ονομάτων και τηλεφώνων,
  • ρουχισμός και υποδήματα μεταξύ των οποίων και μπλούζα που φορούσε δράστης κατά την έκρηξη,
  • -2- πλαστά διαβατήρια, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και φωτοαντίγραφα -2- πλαστών ειδικών βεβαιώσεων νόμιμου διαμονής,
  • πληθώρα αναβολικών ουσιών,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • μαύρη ζώνη μέσης με ενσωματωμένο μαχαίρι, τσαντάκι,
  • -2- ασύρματοι και φακός- φάρος.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!