Google: Στα ύψη οι αναζητήσεις που αποδίδουν τη μετάδοση του κοροναϊού σε γνωστή… μπύρα


Την ώρα που οι επιστήμονες «πασχίζουν» για να βρουν τι προκάλεσε τον κοροναϊό, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση, χρήστες του διαδικτύου υποψιάζονται ότι ο ιός προέρχεται από… μπύρα.

 

Φυσικά, η μπύρα που έβαλαν στο «στόχαστρο» είναι η Corona. Και εννοείται πως το έκαναν αυτό για τον προφανέστατο λόγο: το λέει το όνομά της!

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το indy100 της Independent, έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις με τις λέξεις «Coronavirus beer», «Corona virus beer» και «Virus corona beer» σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Ινδία και Βρετανία.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, ο κοροναϊός φαίνεται πως οφείλεται σε θαλασσινά φαγητά που πωλούνταν στην αγορά της Ουχάν.

 

Η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

 

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, σύμφωνα με το CCTV.

 

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

 

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41.

https://www.cnn.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!