Γιώργος Λυγγερίδης: Στη φυλακή ακόμη ένας κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού


Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για τον δεύτερο που οδηγείται σήμερα στη φυλακή και τον 9ο από χθες που ξεκίνησαν οι απολογίες των εμπλεκόμενων στα επεισόδια έξω από το γήπεδο « Μελίνα Μερκούρη».

της Άννας Κανδύλη

Στον συγκεκριμένο 22χρονο κατηγορούμενο αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού αλλά και, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις… συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των “πολεμοφόδιων” στο γήπεδο ” Μελίνα Μερκούρη”».

Ο 22χρονος φέρεται ακόμη μαζί με έναν συνομήλικο συγκατηγορούμενό του να «είναι αυτοί που μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”, προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδου καθώς …εισήλθε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, κατευθύνθηκε σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο που ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν “ΝΕΑ 7 LIOSIA” και “KAMATERO” και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!