Emma Corrin: Ποιο είναι το 23χρονο κορίτσι που θα υποδυθεί την Diana στο «The Crown»;


Ήταν Νοέμβριος του 2016, όταν το The Crown, το αριστουργηματικό δράμα του Νetflix, καθήλωσε πλήθος κόσμου, μπαίνοντας στα άδυτα της γαλαζοαίματης οικογένειας και αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη ζωή της Ελισάβετ.

Από τη Γεωργία Χαλκιά

Οι δύο πρώτες σεζόν ξεδιπλώνουν τη ζωή της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και της μακροβιότερης βασίλισσας στην παγκόσμια ιστορία. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων σεζόν του The Crown, οι οποίες εκτείνονται χρονικά από το 1947 έως το 1956 και από το 1957 έως το 1964 αντίστοιχα, οι θαυμαστές αναμένουν με αγωνία την τρίτη σεζόν της σειράς, με πρωταγωνιστές το πριγκιπικό ζεύγος Diana – Charles.

Την «αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού», όπως την αποκαλούσαν, θα υποδυθεί η ανερχόμενη ηθοποιός Emma Corrin. Η Emma είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Cambridge κι έχει εμφανιστεί σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο, το πιο δελεαστικό σημείο του βιογραφικού της για τους παραγωγούς της σειράς ήταν η φωτογραφία της. Η ομοιότητα των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν το ζευγάρι είναι εκπληκτική. Η Emma θα υποδυθεί την πριγκίπισσα από τη στιγμή που ο γάμος της με τον Charles αρχίζει και καταρρέει.

«Μου προσέφεραν τον ρόλο όσο ήμουν ακόμη στο δωμάτιο», σχολίασε η Corrin στο εβδομαδιαίο περιοδικό Hollywood Reporter, μετά την οντισιόν τον περασμένο Απρίλιο, νιώθοντας γοητευμένη. Όπως ήταν φυσικό, ύστερα από τη συμφωνία της με την παραγωγή, ακολούθησαν κι άλλες συνεντεύξεις. «Ένιωσα σαν να μου είχαν κάνει μόλις πρόταση γάμου», τόνισε στο περιοδικό Wonderland, όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο της Diana. Η Emma έβλεπε φανατικά τη σειρά πριν αναλάβει τον ρόλο. Μάλιστα, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της μέσω Instagram, αλλά και την ανυπομονησία της για αυτό το μεγάλο βήμα στην καριέρα της.

Ο καταδικασμένος γάμος της Diana με τον Charles

Ωστόσο, η ζωή της πριγκίπισσας Diana είχε στην πραγματικότητα πολλές γκρίζες ζώνες και δυσάρεστες στιγμές, με αποκορύφωμα το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, που της κόστισε τη ζωή.

Στις 29 Ιουλίου του 1981, ο παραμυθένιος γάμος του πριγκιπικού ζεύγους ήταν στο προσκήνιο των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης. Ένας γάμος που ήταν καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή, αφού στην πραγματικότητα δεν τον ήθελε κανείς. Οι βιογραφίες και των δύο μαρτυρούν μια ζωή που απεύχονταν και που έμοιαζε να ήταν προδιαγεγραμμένη, με χαρακτηριστικά τα λόγια της Lady προς τις αδελφές της «Δεν μπορώ να τον παντρευτώ, δεν μπορώ να το κάνω αυτό». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Charles, ο οποίος είχε πει σε έμπιστο άνθρωπό του «Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με όλο αυτό».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας «ζωντανεύει» στις οθόνες μας μέσω της 23χρονης Emma Corrin. Πρόκειται για έναν δύσκολο ρόλο, καθώς η Diana ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με πολλές πτυχές, που ανέτρεψε τα δεδομένα και πολλές φορές ακόμη και τα πρωτόκολλα του παλατιού.

Ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος για την Emma Corrin

«Ζούμε στην εποχή που η βασιλεία στη μεγάλη οθόνη έχει την τιμητική της. Μετά το Game of Thrones (που έχει αποδοθεί ως «Παιχνίδι του στέμματος»), έφτασε κι ένα άλλο στέμμα στη μικρή οθόνη, για να κερδίσει ένα διαφορετικό κοινό. Πριν από λίγο καιρό, ανακοινώθηκε ότι η βραβευμένη με Όσκαρ πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου στην Ευνοούμενη, Olivia Colman, θα υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στην τηλεοπτική σειρά »The Crown».

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε στο καστ από μια 23χρονη ηθοποιό, χωρίς πλούσιο βιογραφικό. Η Emma Corrin διαβάζουμε ότι απήλαυσε όσο τίποτα άλλο το γεγονός ότι τελικά πήρε τον ρόλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας και φυσικά δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση. Στην εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφορίας είναι καλύτερο να σε ξέρουν ως την «τηλεοπτική Diana» παρά ως «την κοπέλα που κάτι τους θυμίζει». Η Diana για εκείνη, όπως είχε δηλώσει, ήταν ένα σύμβολο, γι’ αυτό και η επιρροή της στον κόσμο είναι ακόμη δεδομένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις πρώτες φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, οι ομοιότητές τους είναι εξαιρετικές.

Στη Βρετανία, με την κατεστημένη βασιλική οικογένεια, καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει αυτός ο ρόλος για τη σειρά και το κοινό, αλλά πέρα και πάνω από όλα για τον ρόλο της βασιλείας στη χώρα του Brexit και την εικόνα σταθερότητας που θέλει να προβάλλει για τη βασιλική οικογένεια. Τα σκάνδαλα κεκλεισμένων των θυρών, ας μην ξεχνάμε, είναι αστικοί μύθοι, μέχρι να επιβεβαιωθούν και να καλυφθούν· τι πιο ωραίο υλικό για τον χώρο της δραματουργίας.

Ως κριτικός κινηματογράφου παρακολουθώ με ενδιαφέρον το ίδιο φαινόμενο στη μεγάλη οθόνη. Είναι άξιο προσοχής ότι αρκετά Όσκαρ έχουν δοθεί σε ηθοποιούς που υποδύονται προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Η οικειότητα αυτών των προσώπων στην εποχή του μιμητισμού βρίσκει τη θέση που τους –ή που μας– αξίζει. Καλοτάξιδη ας είναι η ερμηνεία μίας ακόμα Diana».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

The post Emma Corrin: Ποιο είναι το 23χρονο κορίτσι που θα υποδυθεί την Diana στο «The Crown»; appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!