Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας – Στο νοσοκομείο έπειτα από εγκεφαλικό


Δύσκολες ώρες βιώνει ο καλλιτέχνης Χρήστος Τσικνιάς. Σύμφωνα με την Espresso δίνει μάχη για τη ζωή του έπειτα από πολλαπλό εγκεφαλικό.

Με βάση την εφημερίδα ο γνωστός μίμος από τις αρχές Απριλίου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα, με την οικογένειά και τους φίλους του να βρίσκονται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

Όπως αναφέρει η Espresso, ο Χρήστος Τσικνιάς κάνει εμφανίσεις ως μίμος σε μαγαζιά με τα οποία συνεργάζεται. Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν ο κολλητός φίλος του Νίκου Φλωρινιώτη, καθώς γνωρίζονταν από παιδιά. Μάλιστα, αποτελεί οικογενειακό φίλο της οικογένειας, μετρώντας δεκάδες συνεργασίες με τους αείμνηστους Γιάννη και Νίκο Φλωρινιώτη, αλλά και με την Αννούλα.

Ο θάνατος του αδελφικού του φίλου όμως τον συγκλόνισε, με τον ίδιο, πριν χτυπηθεί από το πολλαπλό εγκεφαλικό, να μην μπορεί να συνέλθει από την απώλειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιογραφικό του ο Χρήστος Τσικνιάς μετρά και άλλες σημαντικές συνεργασίες, όπως με τους Σαμπρίνα, Έφη Θώδη, Σώτη Βολάνη, Λευτέρη Βαζαίο, Σάσα Μπάστα, Κατερίνα Στανίση, Ελένη Φιλίνη και Γιάννη Τάσσιο.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε βοηθήσει εθελοντικά ως νοσηλευτής σε νοσοκομεία. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα το 2020, είχε αναφέρει: «Στη ζωή μου πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός, μίμος, όμως πολλές φορές δεν μπορούμε λόγω καταστάσεων και βιοπορισμού να κάνουμε άμεσα τα όνειρά μας πραγματικότητα. Προέρχομαι από μια φτωχή οικογένεια και είχα να αντιμετωπίσω πολλές δυσκολίες. Για δέκα χρόνια ήμουν μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό με την ειδικότητα του νοσηλευτή. Με τη βοήθεια του Θεού έγιναν τα όνειρά μου πραγματικότητα κι έγινα επαγγελματίας ηθοποιός-μίμος. Λόγω της πρώτης μου δουλειάς είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, όταν έκανα αλλαγή επαγγέλματος, όπου χρειαστεί να είμαι παρών για να βοηθήσω, πόσο μάλλον τώρα σε μια πανδημία. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά όλοι μαζί και καθένας με τον τρόπο του. Εγώ, λοιπόν, ως πρώην νοσηλευτής είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!