Έλληνες σχεδιαστές πέτυχαν το πάντρεμα της νανοτεχνολογίας με τη μόδα

Στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN του ΑΠΘ.


Το πάντρεμα της νανοτεχνολογίας με τη μόδα πέτυχαν πρώτοι στην Ελλάδα σχεδιαστές της ελληνικής εταιρείας Athens Fashion Club, που συμμετείχαν στο Nanotexnology 2013, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη

Όπως τόνισε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μαρία Βυτινίδου, “ήρθαμε εδώ, στοNanotexnology 2013, για να ενημερώσουμε την επιστημονική κοινότητα ότι είμαστε αριστούχοι στα μαθήματά μας και περιμένουμε με ανυπομονησία τα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, τα οποία και θα ενσωματώσουμε στα ρούχα που σχεδιάζουμε, έτσι ώστε να συσσωρεύσουμε ενέργεια”.

“Θα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να βγάλουμε στην αγορά, ειδικές στολές για σκιέρ, οι οποίοι χρειάζονται θέρμανση, ή να φτιάξουμε άλλες για όσους κινούνται σε ιδιαίτερα θερμά κλίματα και… ποθούν τις ιδιότητες της ψύξης”, συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, με τα καινούρια καινοτόμα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, μπορούν να φτιαχτούνειδικές για στολές για το δυναμικό της τροχαίας, έτσι να “φωτίζουν το βράδυ, χωρίς να απαιτείται να κάνουν πολλές κινήσεις”.

Στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN του ΑΠΘ που βρίσκεται εντός του χώρου όπου διεξάγεται το Nanotexnology 2013 εκτίθεται ένα φόρεμα, τύπου νυφικό, με ενσωματωμένη την τεχνολογία των LED, ενώ το βράδυ θα παρουσιαστεί ένα άλλο νυφικό, εμπνευσμένο από τη Μινωϊκή εποχή σε σχεδιασμό και με ενσωματωμένη την τεχνολογία των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών.

Μεταξύ άλλων η κ. Βυτινίδου τόνισε η Αthen Fashion Club είναι η πρώτη επιχείρηση υπηρεσίας μόδαςκαι σχολή στην Ελλάδα και συνεργάζεται με καινοτόμους desingners στο χώρο της τεχνολογίας.

Σχεδιάζουμε για αυτούς ενδύματα πάνω στο χώρο των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών και μπορεί ακόμα να μην έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά η ίδια τόνισε ότι δεν αποκλείεται να γίνει και αυτό, πολύ σύντομα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!