ΕΛΑΣ: Συνελήφθη παραλήπτης ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν 17 κιλά ακατέργαστης κάνναβης


Στο πλαίσιο επιχείρησης «ελεγχόμενης παράδοσης» της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, βρέθηκε 33χρονος αλλοδαπός να παραλαμβάνει από γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην Αθήνα, ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 9 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το οποίο είχε εισαχθεί προγενέστερα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Ισπανία.

Κατά τη σχετική ανακοίνωση «για την παραλαβή του εν λόγω δέματος επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας με δική του φωτογραφία και στοιχεία έτερου ατόμου. Ο 33χρονος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 10-6-2024, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Μετά από έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -800- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, ενώ εντοπίστηκε και δεύτερο δέμα σε διαφορετικό κατάστημα που περιείχε -6- κιλά και -400- γραμμ. κάνναβη, το οποίο εισήγαγε ο κατηγορούμενος στη χώρα με όμοιο τρόπο.

Ο 33χρονος αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να ματαιώσει τη δέσμευση του, ασκώντας σωματική βία στους αστυνομικούς, έως ότου ακινητοποιήθηκε. Συνολικά, κατασχέθηκαν τα ταχυδρομικά δέματα, -17- κιλά και -100- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, -2- ζυγαριές και το πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!