ΔΟΥ Χαλκίδας: Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη των εφοριακών και οι νέες καταγγελίες – Περίμενε 10 μήνες για μία υπογραφή


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα επίορκων εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο που καταγράφεται η στιγμή που επιχειρηματίας, ο οποίος κατήγγειλε την δράση της οργάνωσης, βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν λευκό φάκελο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο φάκελος περιείχε, όπως διαπιστώθηκε, το ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς, παρέδωσε τον φάκελο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας αφού εκβιάστηκε από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Τι υποστήριξε ο επιχειρηματίας

«Η διευθύντρια μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου, εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχου τους. Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω όλα μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα από την εφορία, πήγα στο μαγαζί, πήρα 10.000 ευρώ και ξαναγύρισα να τα δώσω.  Τα άφησα μέσα σε φάκελο στο γραφείο της διευθύντριας»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το enikos.gr αποκάλυψε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια, που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα, να βγαίνει από το κτίριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, της τον παρέδωσε η προϊσταμένη και είχε χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας.

Ενδεικτικοί και οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος που αποδεικνύουν τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα.

10 μήνες για μια υπογραφή

Συγκλονιστική είναι άλλη μία μαρτυρία θύματος του κυκλώματος η οποία όπως καταγγέλλει το 2023 έχασε τον σύζυγό της και περίμενε 10 μήνες για μια υπογραφή για ένα επίδομα.

Τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβίαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση και απόπειρα, δωροδοκία υπαλλήλου. Προφυλακίστηκαν η προϊσταμένη και μία υπάλληλος της εφορίας Χαλκίδας έπειτα από την απολογία τους στον Ανακριτή.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!