Αρχίζει την Τετάρτη το φεστιβάλ τζαζ στην Κοζάνη

Στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της πόλης


Διεθνές φεστιβάλ τζαζ διοργανώνουν για πρώτη φορά στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κοζάνη ο «Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και ο Δήμος Κοζάνης – Οργανισμός Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια και jam session, με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η Κοζάνη είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση και διαθέτει πληθώρα ταλαντούχων μουσικών αναγνωρισμένων παγκοσμίως στο χώρο της κλασσικής, της τζαζ και σε άλλα είδη της μουσικής.

Στην πόλη έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σχέση με τη τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της, που πάντα στηρίζει τη μουσική.

Το φεστιβάλ αυτό στο ξεκίνημά του έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το jam session, στο οποίο θα έχουν τη χαρά οι μουσικοί από όλο τον κόσμο να παίξουν μαζί και να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές εμπειρίες και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο ακροατήριό τους.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο .

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο Hector Martignon ( piano) New York USA, ο Παναγιώτης Ανδρέου (Bass), ο Mauricio Herrera (drums) New York (Cuba), ο Lior Yekutieli (Guitar) Israel, ο Γιώτης Κιουρκτσόγλου (Bass), ο Marc Halbheer (drums) Switzerland, ο Δημήτρης Μαχλής (guitars, oud), California USA, ο Αναστασιάδης Κώστας (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums), ο Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar), ο Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η Βάσω Δημητρίου(Guitar),ο Μάξιμος Δράκος (piano),ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals), ο Γιώργος Τζούκας ( piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει στο ξενοδοχείο « Ερμιόνιο» ενώ οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).

Σεμινάρια:

Τα σεμινάρια μουσικής θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής). Μετά το τέλος των σεμιναρίων υπάρχει δυνατότητα παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων από τους μουσικούς των σεμιναρίων κατόπιν συνεννόησης.

Τιμή κάθε σεμιναρίου 10 ευρώ. Όσοι παρακολουθήσουν τρία τουλάχιστον σεμινάρια θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΜASTER CLASS

Πέμπτη 5-9

Ωρες σεμιναρίων : 11.00 – 13.00 θα διδάξουν ο Jimmy Mahlis (guitars, oud) μαζί με τον Κώστα Αναστασιάδη (drums).

Θέμα σεμιναρίου : Παράδοση και εξέλιξη του ρυθμού, δημιουργώντας ένα νέο κράμα ήχων και διαθέσεων.

Παρασκευή 6-9

Ωρες σεμιναρίων : 10.00 – 11.15 ο Hector Martignon ( piano)

11.30 – 12.45 ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass)

13.00 έως 14.15 ο Mauricio Herrrera (drums).

Θέματα σεμιναρίων: Latin Jazz & αυτοσχεδιασμός

Σάββατο 7-9

Στις 12.00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής) θα πραγματοποιηθεί jam session-συναυλία με την μπάντα Hector Martignon’s Foreign Affair (Hector Martignon, Παναγιώτης Αντρέου, Mauricio Herrrera, Χρήστος Ραφαηλίδης). Ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει μαζί τους διαλέγοντας ένα κομμάτι από το real book. Το συγκεκριμένο jam θα βιντεοσκοπηθεί και θα λάβει ο κάθε μουσικός ένα dvd.

Τιμή : 20 ευρώ για τους μουσικούς και 3 ευρώ για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: Μανώλης Κουτσονάνος 6977995060, Φώτης Βακουφτσής 6945810351.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

 

Πέμπτη 5-9 – Ωρα έναρξης 21.00

A. Act up trio

Χρήστος Γερμένογλου (drums)

Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar)

Πέτρος Δαμιανίδης (Bass)

B. Diaplous

Jimmy Mahlis (guitars, oud)

Κώστας Αναστασιάδης (drums)

 

Παρασκευή 6-9 – Ωρα έναρξης 21.00

A. Vaso Dimitriou Quartet

Βάσω Δημητρίου (Guitar)

Μάξιμος Δράκος ( piano)

Χάρης Χαραλάμπους (Bass)

Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums)

Β. Hector Martignon’s “Foreign Afair”

Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes)

Hector Martignon ( piano)

Παναγιώτης Αντρέου (Bass)

Mauricio Herrrera (drums)

 

Σάββατο 7-9 – Ωρα έναρξης 21.00

A. Apopsis Trio & Natassa Mare Moumtzidou

Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals)

Γιώργος Τζούκας ( piano)

Λάκης Τζήμκας (Bass)

Μανώλης Κουτσουνάνος (drums)

Β. Exit

Lior Yekutieli (Guitar)

Γιώτης Κιουρτκσόγλου (Bass)

Mark Halbheer (drums)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site του φεστιβάλ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!