Οι Έλληνες μεταναστεύουν στην… Βουλγαρία

Σε χώρα έκπληξη τα πιο αυξημένα ρεύματα μετανάστευσης απο την Ελλάδα.


Με την ανεργία να κυμαίνεται από 35% ως και 50% σε πολλούς κλάδους όλο και περισσότεροι βορειοελλαδίτες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στη… Βουλγαρία όπου οι μισθοί για τον εξειδικευμένο εργαζόμενο είναι από 800 ως 1.150 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του το Τύπου της Δράμας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dramini.gr που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία με τις βαλίτσες, τα στοιχεία από το Εργατικό Κέντροκαι το Επιμελητήριο είναι αποκαρδιωτικά, καθώς – όπως λένε – βασιλεύει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ενώ τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Στο μεταξύ η αγορά έχει νεκρώσει, αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες πηγαίνουν και ψωνίζουν από τη Βουλγαρία.

Οι υλοτόμοι της Δράμας, άλλοτε ανθηρός κλάδος, βλέπουν τις νταλίκες από τη Βουλγαρία να προμηθεύουν ξύλα τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ αρκετοί μισθωτοί παραμένουν απλήρωτοι για καιρό ή παίρνοντας μέρος του μισθού τους, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους Δραμινούς σκέπτονται πολύ σοβαρά να πάρουν τον δρόμο τηςμετανάστευσης, ιδιαίτερα, στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώςαπασχόλησης για πολλούς Δραμινούς, που μετακομίζουν για εργασία στη Βουλγαρία (κυρίως στα νότια της χώρας), αφού εκεί μετακόμισαν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν, αναζητώντας φορολογικό”καταφύγιο”.

Το “στήσιμο” εξ αρχής μιας επιχείρησης σε μια άλλη περιοχή απαιτούσε το εξειδικευμένο προσωπικό της επιχείρησης και αρκετοί εργαζόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να ακολουθήσουν τον εργοδότη στη Βουλγαρία ή την ανεργία στην Ελλάδα. Με μισθούς σε ειδικευμένους εργαζόμενους να είναι στα 800 ευρώ μέχρι 1.150 ευρώ, είναι πολλοί αυτοί που δεν το σκέπτονται και πολύ για να επιλέξουν.

Πηγή: Dramini.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!