
OPEN: Οι αλλαγές τους έπιασαν στον ύπνο
Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα ο νέος διευθυντής προγράμματος του open και αμέσως άρχισαν οι αλλαγές σε ένα πρόγραμμα μάλιστα που δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα. Αλλαγές που από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους ίδιους τους παρουσιαστές των οποίων οι εκπομπές αλλάζουν ώρες προβολής και συρρικνώνονται.
Συγκεκριμένα, τη μια μέρα οι αλλαγές παρουσιάζονταν στους ενδιαφερόμενους ως πιθανές και στο τραπέζι για συζήτηση και την επομένη ενημερώνονταν οι ίδιοι άνθρωποι γι’ αυτές από τα δημοσιεύματα ως πλέον τελεσίδικες αφού ανακοινώνονταν από το κανάλι επίσημα μέσω δελτίου τύπου που θύμιζε θέμα με ιντριγκαδόρικο τίτλο σε τηλεοπτικό σάιτ.
Ετσι, το “Real View” που ήταν για πολλοστή φορά να κοπεί παίρνει εκ νέου παράταση ζωής και σώζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι ο Θέμης Μάλλης εξακολουθεί παρά την αναβάθμισή του να βρίσκεται παράλληλα και στην barking well media ως πρότζεκτ μάνατζερ αλλά και στο κοντρόλ της συγκεκρμένης εκπομπής. Πάντως, με την αλλαγή αυτή η εκπομπή που πολλάκις έχει συζητηθεί παίρνει τη θέση που εξαρχής επιθυμούσε ο Θέμης Μάλλης να πάρει στο πρόγραμμα – έστω και με μειωμένη διάρκεια, καταλαμβάνοντας τη μεσημεριανή ζώνη και όχι αυτήν της πράιμ που της δόθηκε από την τότε διευθύντρια προγράμματος, Ιζαμπέλα Σασλόγλου.
Η ίδια πάντως όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η τοποθέτηση του real view στη πράιμ τρικ ήταν δική της απόφαση αλλά ισχυρίζεται ότι είχα διατυπώσει την διαφωνία της και μάλιστα γραπτώς αναφορικά με την θεματολογία της εν λόγω εκπομπής στη συγκεκριμένη ζώνη.
Λέτε, πάντως. με την αλλαγή αυτή να γίνει το θαύμα που μέχρι τώρα δεν έγινε; Πάντως, αν δεν συμβεί υπάρχει πάντα η δικαιολογία ότι η εκπομπή εξ αρχής ήταν για περιορισμένο αριθμό επεισοδίων όπως κάποιοι διατείνονται.
Ο μέγας χαμένος πάντως στην υπόθεση αυτή είναι ο Θανάσης Πάτρας και η εκπομπή του “Ωρα για ψυχαγωγία” που περιορίζεται σε εβδομαδιαία προβολή αλλά με τρίωρη διάρκεια και φυσικά αλλάζει εντελώς μορφή και προσαρζόμεται πλέον στα δεδομένα της πράιμ τάιμ. Κρίμα γιατί θεωρώ ότι πολλές φορές η εκπομπή αυτή με την Αννα Ζηρδέλη και τον Γιώργο Γκρικοριάν στο πλευρό του αποτελούσαν όαση στην μαύρη τηλεοπτική πραγματικότητα της ανθρωποφαγίας, της τοξικότητας και της έλλειψης χιούμορ. Ο Θανάσης πάντως είναι μαχητής και θα την βρει την άκρη του ακόμα κι εκεί παρά το γεγονός ότι κάτι μου λέει πως όχι μόνο πιάστηκε στον ύπνο αλλά δεν πέταξε κι από την χαρά του κιόλας.