
Αττική: Χειροπέδες σε 34χρονη για κλοπές – Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας
Στη σύλληψη μιας 34χρονης, η οποία είχε διαπράξει τουλάχιστον 15 κλοπές μεγάλης αξίας από καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης, ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές της Αττικής, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κηφισιάς.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε η κατηγορούμενη τις απογευματινές ώρες στις 11/11 στην περιοχή της Κηφισιάς και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση, η οποία χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψής της για τα ίδια αδικήματα. Λίγο νωρίτερα, είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει ρούχα μεγάλης αξίας από κατάστημα ένδυσης της περιοχής.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
- τσιμπίδα κοπής
- κοπίδι
- αντικλεπτικές συσκευές
- μαγνητικό κλειδί απασφάλισης προϊόντων κινητής τηλεφωνίας
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, η 34χρονη αφού εισερχόταν στα καταστήματα, περιεργαζόταν τα προϊόντα που είχε στοχοποιήσει προφασιζόμενη ενδιαφέρον για αγορά τους και στη συνέχεια τα αφαιρούσε τοποθετώντας τα, είτε κάτω από τα ρούχα της, είτε σε τσάντα που έφερε.
Ενδεικτικό της θρασύτητας της δράσης της αποτελεί το γεγονός πως σε μία περίπτωση διέπραξε 2 κλοπές από το ίδιο κατάστημα, ενώ προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία της προέβη σε πολλαπλές κλοπές μέσα στην ίδια ημέρα.
Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που χρησιμοποιούσε κατά την προσέγγιση και αποχώρηση από τα καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
- τάμπλετ
- κινητά τηλέφωνα
- προϊόντα κλοπής που αποδόθηκαν στους κατόχους τους
- πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών
- Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις κλοπών σε Μαγούλα, Νέα Ερυθραία, Μέγαρα, Κηφισιά, Δάφνη και Άνοιξη με το παράνομο οικονομικό όφελος να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.