
Θεσσαλονίκη: Εκχερσώθηκε φυτεία με 453 δενδρύλλια κάνναβης
Σε δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κιλκίς εντόπισαν φυτεία με 453 δενδρύλλια κάνναβης, σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών.
Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε το βράδυ της 30ής Ιουνίου 2025, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει σε δασώδη τοποθεσία έναν ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια.
Τα φυτά είχαν ύψος από πέντε εκατοστά έως και ένα μέτρο, ενώ εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν στο σύνολό τους από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιόν του.