Τέμπη: Η απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη – Είχα συμφωνήσει προφορικά να φεύγω στο 8ωρο


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο συμβασιούχος σταθμάρχης που κατηγορείται ότι το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών έφυγε νωρίτερα από τη βάρδιά του αφήνοντας μόνο του τον 59χρονο συνάδελφό του.

Ο συμβασιούχος απογευματινός σταθμάρχης αποχωρεί από το Δικαστικό μέγαρο της Λάρισας. Οι ισχυρισμοί του φαίνεται ότι έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή, είμαι συντετριμμένος για το δυστύχημα, λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος, νιώθω όμως ανακουφισμένος, με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών».

Ο 33χρονος που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του το μοιραίο βράδυ, υποστήριξε ότι μπορεί στο βαρδιολόγιο να εμφανίζεται ότι εργάζεται εννιά ώρες, στην πραγματικότητα όμως, μετά από προφορική συμφωνία, έφευγε στο οκτάωρο.

«Δύο φορές τον μήνα θα εμφανίζεται και επίσης θα πληρώσει εγγύηση 10.00 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», είπε η δικηγόρος του.

«Είχα συμφωνήσει προφορικά να φεύγω στο 8ωρο»
Ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε ότι, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του στο σταθμαρχείο της Λάρισας, το μοιραίο βράδυ, είχε επικουρικό ρόλο και εκτελούσε εντολές του εμπειρότερου σταθμάρχη.

Κατέθεσε ότι δεν είχε αγγίξει ποτέ τον πίνακα ελέγχου και ότι η μοναδική φορά που εργάστηκε μόνος ως σταθμάρχης, ήταν σε βάρδια στον Βόλο και όχι στη Λάρισα.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης τόνισε ότι στη σύμβασή του δεν αναγράφεται ωράριο εργασίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι τόσο προφορικά όσο και εγγράφως είχε ενημερωθεί ότι κάθε μέρα θα δουλεύει 8 ώρες.

«Καθημερινά ερχόμουν με τρένο από τον Βόλο, όπου είναι η κατοικία μου, στη Λάρισα και εργαζόμουν από τις 14:00 έως 22:00. Για την επιστροφή μου στον Βόλο, μετά το πέρας του οκταώρου, επέβαινα επί της τελευταίας αμαξοστοιχίας για Βόλο περί ώρα 22:15 – 22:30».

Οι συγγενείς των 57 ζητούν δικαίωση
57 νεκροί ζητούν δικαίωση. Ο Βασίλης Κατσάρας έχασε στο δυστύχημα των Τεμπών την 34χρονη αδελφή του, Αθηνά, που άφησε πίσω της ένα αγοράκι δύο ετών.

«Η οργή που έχουμε όλοι είναι απίστευτη, πάρα πολύ μεγάλη, δικαιοσύνη δε θα υπάρξει ποτέ. Δυο τρεις κακόμοιροι θα μπουν, οι πιο ευάλωτοι. Εάν μπορούν να μπουν 10 άτομα και παραπάνω καλό θα ήτανε από βουλευτές και υπουργούς που έχουν διοικήσει σε τέτοια πόστα/.

Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αλλάξω όλα αυτά που μας πληγώνουν δήλωσε από τη Λαμία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είπα ξεκάθαρα, ότι προφανώς το έργο αυτό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε εμείς, όμως, παρότι το επιταχύναμε, προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε. Για αυτό και έχουμε και εμείς ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης».

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης και την Πέμπτη ο επιθεωρητής εργασίας που έβγαζε τις βάρδιες. Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Αύριο η απολογία του σταθμάρχη που έφυγε νωρίτερα
Μετά τον συμβασιούχο σταθμάρχη, τώρα ήρθε και η σειρά του εμπειρότερου σταθμάρχη Λάρισας , ο οποίος έφυγε νωρίτερα. Θα έχει και εκείνος απολογητικό υπόμνημα αλλά θα υποστηρίξει πως το τρένο πέρασε στις 11:05 και 11:25 έγινε το δυστύχημα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει κάθε ευθύνη.

Επίσης, αναμένονται να δοθούν απαντήσεις για το περιστατικό με το μπλάνκο.

Την Πέμπτη, αναμένεται να δούμε εάν θα πει και ο επιθεωρητής εργασίας και εάν θα αλλάξει  κάτι μετά τις απολογίες των σταθμαρχών.

megatv.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!