Χαρδαλιάς: Η ερώτηση που εκνεύρισε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας


Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όταν ρωτήθηκε για την ατομική ευθύνη, την χρήση μάσκας και την ενίσχυση του ΕΣΥ

“Απορρίπτεται τα παγκόσμια δεδομένα;” ρώτησε εμφανώς εκνευρισμένος ο Ν. Χαρδαλιάς, δημοσιογράφο, ο οποίος στο ερώτημα του, κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας, ανέφερε ότι η χρήση της μάσκας εμφανίζεται από την πολιτική ηγεσία ως “πανάκεια”.

“Η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι πανάκεια, είναι η εθνική μας στρατηγική, είναι η παγκόσμια στρατηγική απέναντι στον κορονοϊό”, ανέφερε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως προφανώς είναι και θέμα ατομικής ευθύνης, το οποίο όμως αφορά ελάχιστους ανθρώπους, που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία της εφαρμογής των μέτρων.

“Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κουνάμε το δάχτυλο σε οποιονδήποτε”, συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Νίκος Χαρδαλιάς, παραθέτοντας περιπτώσεις στις οποίες τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης.

“Υπάρχει ζήτημα κρατικής ευθύνης, πρόσθεσε, το κράτος όμως κάνει αυτό που πρέπει σε δύσκολες συνθήκες και αχαρτογράφητα νερά και φαίνεται ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, υπάρχει κοινωνική ευθύνη, υπάρχει ατομική ευθύνη, όταν ο καθένας κυκλοφορεί χωρίς μάσκα ή διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας”.

Αυτοί όμως είναι μειοψηφία, είπε ο υφυπουργός . “Οι περήφανοι Έλληνες, για μια ακόμη φορά, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτή τη μάχη και μέσα από τις καλοπροαίρετες κριτικές τους βοηθούν και εμάς να γίνουμε καλύτεροι”.

“Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει, προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης επιμέρους ζητημάτων και προσπαθούμε βήμα βήμα να χτίσουμε έναν μηχανισμό μόνιμο, που θα αφορά όχι μόνο στο υγειονομικό κόμμάτι, αλλά συνολικά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής”.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!