Χαλκιδική: Ήρθε από την Λήμνο η μπάλα της σωτηρίας του 30χρονου Ιβάν


Συνεχίζεται το θρίλερ στην Χαλκιδική καθώς αγνοούμενος παραμένει ένας από τους τρεις νεαρούς που βούτηξαν στην θάλασσά στο Ποσείδι.

«Ευχαριστώ εσάς και όλο το πλήρωμα, ευχαριστώ που σώσατε τον φίλο μου Ιβάν, η σκέψη μου είναι στον άλλο αγνοούμενο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου που εντοπίστηκε στη Χαλκιδική.

Ο 25χρονος Βασίλ μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, ζήτησε να επικοινωνήσει με τον καπετάνιο του πληρώματος που έσωσε τον ίδιο και τον φίλο του Ιβάν.

«Κάποια μέρα θα έρθω ξανά στα Μουδανιά και θα συναντήσω εσάς και όλο το πλήρωμα μέχρι τότε να προσέχετε και καλή τύχη σε εσάς και όλο το πλήρωμα» του είπε.

Η μπάλα της σωτηρίας
Ο δεύτερος διασωθείς, ο 30χρονος Ιβάν, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου πάλευε 19 ώρες μέσα στη θάλασσα, παρασυρόμενος από τα ισχυρά θαλασσιά ρεύματα της περιοχής.

«Έμοιαζε πραγματικά σαν βασανιστήριο που δεν τελειώνει. Το σώμα μου από τα κύματα κατέρρεε από την καταπόνηση των μυών, το θαλασσινό νερό που με χτύπαγε και την αφυδάτωση» υποστήριξε.

Μια μπάλα που εντόπισε μεσοπέλαγα και η κολυμβητική του δεινότητα τον έσωσαν καθώς εντοπίστηκε 16 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιώνης.

«Την Κυριακή το πρωί γύρω στις 09:00 συνάντησε τυχαία μία μπάλα, ξεφούσκωτη μεν αλλά ήταν έξυπνος την έβαλε κάτω από τη μέση του όσο ήταν ανάσκελα και τον βοηθούσε λίγο να τον κρατήσει στην επιφάνεια» ανέφερε ένας από τους διασώστες.

Για δεύτερη ημέρα εδώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο 30χρονος προσπαθεί να αναρρώσει δέχεται διαρκώς την φροντίδα των γιατρών, ενυδατώνεται και προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του βαίνει διαρκώς βελτιούμενη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!