Χαλάνδρι: Ταυτοποιήθηκαν οι διαρρήκτες με το κατσαβίδι που είχαν γίνει viral


Viral στο διαδίκτυο έγιναν δύο διαρρήκτες οι οποίοι με χαρακτηριστική άνεση και χρησιμοποιώντας απλά ένα κατσαβίδι «εισέβαλλαν» σε μία κατοικία στο Χαλάνδρι.

Το βίντεο με τη δράση των δύο ανδρών αναρτήθηκε στα social media και έγινε πολύ γρήγορα viral, προκαλώντας εκατοντάδες σχόλια αγανάκτησης και οργής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που καταγράφηκε από κάμερα στο θυροτηλέφωνο της οικίας, οι δύο άνδρες με χειρουργικές μάσκες προσεγγίζουν την είσοδο. Ο ένας δείχνει στον άλλον το θυροτηλέφωνο και αμέσως και οι δύο προσαρμόζουν τις μάσκες τους. Στην συνέχεια βγάζουν ένα κατσαβίδι και ανοίγουν την πόρτα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο ένας καλύπτει με το χέρι του την κάμερα για να μην φανεί η δράση του. Όμως έχουν ήδη καταγραφεί τα πρόσωπα των δύο ανδρών.

Ταυτοποιήθηκαν οι διαρρήκτες

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των δύο δραστών που παραβίασαν με κατσαβίδι είσοδο πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, περίπτωση διάρρηξης και απόπειρας κλοπής σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 24 Μαΐου 2023.

Ταυτοποιήθηκαν 2 ημεδαποί, 27 και 29 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία. Κατά τη διενέργεια προανάκρισης μετά από συλλογή, αξιοποίηση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, επετεύχθη η εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών της ανωτέρω διάρρηξης.

Κατασχέθηκε βίντεο που απεικονίζει τους δράστες και απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

πηγή: enikos.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!