Φωτιά στην Μάνδρα: «Οι νέοι έσωσαν τον οικισμό του Νέου Πόντου» λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Ελευσίνας


Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το μεσημέρι της Τρίτης (18/08) οι κάτοικοι στον οικισμό του Νέου Πόντου Μάνδρας, καθώς η πύρινη λαίλαπα που έκαιγε την περιοχή έφτασε μόλις 20 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, με τους πολίτες να δίνουν την δική τους μάχη για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ήταν 14:00 το μεσημέρι όταν δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού, αφού η πυρκαγιά πλέον ήταν ανεξέλεγκτη και εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα. Άμεσα, απομακρύνθηκαν ηλικιωμένοι όπως και μικρά παιδιά, ωστόσο οι νέοι παρέμειναν προκειμένου να δώσουν την δική τους μάχη με το πύρινο μέτωπο.

«Δόθηκε μία τεράστια μάχη με την φωτιά, έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί ο οικισμός από τους νέους. Η ουσιαστική επέμβαση ήταν αυτή των κατοίκων, οι οποίοι είχαν μεγάλη διάθεση να σώσουν ό,τι μπορούσαν και ό,τι προλάβαιναν» αναφέρει στο enikos.gr ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, με τον ίδιο να προσθέτει πως η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο επίγεια όσο και εναέρια, καθυστέρησε σημαντικά.

Οι κάτοικοι του οικισμού έγιναν μία ομάδα και ενώθηκαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όπως και οργανώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να σβήσουν ένα μεγάλο μέρος της φωτιάς προτού επιχειρήσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Όλα τα οφείλουμε στα νέα παιδιά, οτιδήποτε δεν κάηκε το οφείλουμε σε αυτά. Είχαμε και δύο υδροφόρες του δήμου, βοηθούσαμε με όποιον τρόπο μπορούσαμε. Η πυρκαγιά είχε σχεδόν αντιμετωπιστεί μέχρι να έρθουν οι δυνάμεις, με την επέμβασή τους ωστόσο να είναι καθοριστική. Ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά τα καταφέραμε».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως έχει πάρει φωτιά ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε πολυεστερικές βάρκες, το οποίο βρίσκεται εντός της μη αστικής ζώνης στην ίδια περιοχή, ωστόσο δεν είχε ολοκληρωμένη εικόνα για το συγκεκριμένο συμβάν.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!