Τσουχτερά πρόστιμα για τα υπαίθρια πάρτι: 5.000 ευρώ και σφράγισμα καταστημάτων


Έντονος προβληματισμός προκλήθηκε μετά τα περιστατικά συγχρωτισμού που έλαβαν χώρα σε υπαίθριους χώρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μετά την πρώτη άρση περιοριστικών μέτρων

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν εικόνες από την Αγία Παρασκευή, αλλά και τον Βόλο όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους, στήνοντας υπαίθρια πάρτι με ποτά στα χέρι, παρά τις σχετικές συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανευθυνότητας, όπως προαναφέρθηκε, καταγράφηκε στη συνοικία Παλαιών στο Βόλο, όπου μπαρ take away έφτιαχνε κοκτέιλ και ποτά στους πελάτες, οι οποίοι συνωστίσθηκαν στον δρόμο έξω από αυτό.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, με υπαίθρια… καντίνα. Σε αυτή την περίπτωση υπήρξε συνωστισμός τουλάχιστον 300 ατόμων νεαρής ηλικίας. Χρειάστηκε, μάλιστα, και η επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και η χρήση δακρυγόνων, καθώς οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκαν επιθέσεις, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Για το λόγο αυτό, μετά από αυτά τα ανησυχητικά περιστατικά, όπως αναφέρει το mononews.gr αποφασίστηκε ότι θα ληφθούν μία σειρά από μέτρα και θα εφαρμοστούν πρόστιμα, με στόχο να αποφευχθούν παρόμοιες εικόνες, για όσο ακόμη αυτό θα κρίνεται επικίνδυνο.

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Σε αρχικό επίπεδο, οι αστυνομικές αρχές περιορίστηκαν μόνο σε αυστηρές συστάσεις, απομακρύνοντας του πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί. Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα (ίσως και νωρίτερα, εάν υπάρξουν νέα παρόμοια περιστατικά) το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες που αψηφούν τα μέτρα θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Παράλληλα, θα σφραγίζεται το κατάστημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ, σε περίπτωση υποτροπή,ς θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά στους πολίτες που αψηφούν τις συστάσεις των ειδικών, γι’ αυτούς θα ισχύσει το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

 

mononews

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!